Irkçılarla flört Trump’ı vurdu

Irkçılarla flört Trump’ı vurdu

ABD’deki Charlotesville olaylarında ırkçılara açıkça tepki göstermeyen Trump, bunun bedelini ağır ödüyor. Evinin önünde protesto edilen Başkan’ın üç danışmanı istifa etti. Trump’ı destekleyen ırkçılarsa “Daha yeni başlıyoruz” diyor.

ABD’nin Charlotesville kentinde geçen günlerde ırkçılar tarafından düzenlenen kitlesel gösteride yaşanan olaylar, ülkedeki ‘ırkçılık hayaletini’ adeta yeniden hortlattı. Bir ırkçının arabayla aşırı sağ karşıtlarına saldırdığı ve bir kişinin öldüğü, çok sayıda kişininse yaralandığı olaylarda sadece ırkçıları değil, her iki tarafı da kınayan Trump ise büyük tepki görüyor. Baskılar üzerine neo-nazilere ve Ku Klux Klan sempatizanlarına yönelik ‘iğrenç’ ifadesini kullanan Trump’ın bu çıkışı da Amerikan kamuoyunu tatmin etmedi.

17-08/16/aaa-1502835702.jpg

ABD Başkanı, New York’taki evinde büyük bir protestoyla karşılaştı. Ayrıca Trump’ın danışmanlık konseyinden bu olaylara tepki olarak 24 saatte üç istifa geldi. Amerikalı teknoloji devi Intel ve spor ürünleri şirketi Under Armour’ın icra kurulu başkanları Trump’a danışmanlık yapan “Amerika Sanayi Konseyi”nden ayrıldıklarını açıkladı. Öte yandan ırkçılar ise Charlotesville gösterileri ile güç topladıklarını düşünüyor. Sosyal medyadan sokaklara çıkma çağrıları yapan ırkçıların liderlerinden Matthew Heimbach da “Daha önce hiç olmadığı kadar aktif olacağız” dedi.

TEK İYİ HABER KUZEY KORE’DEN

Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un, kendisine sunulan planları değerlendirdiğini ve daha önce ilan edilen denemeyi ‘şimdilik’ askıya aldığını açıkladı.

Kuzey Kore haber ajansı KCNA’nın haberinde, Kim’in füze denemesi için karar vermeden önce bir süre “muhataplarının hareketlerini izleyeceği” belirtildi. Kim’in muhataplarının “Kore yarımadası ve civarındaki tehlikeli ve pervasız hareketlerini sürdürmesi halinde” füze denemesinin yapılmasına onay vereceği kaydedildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN