IŞİD Deyr ez-Zor'da 300 kişiyi öldürdü, 400 kişiyi kaçırdı

IŞİD Deyr ez-Zor'da 300 kişiyi öldürdü, 400 kişiyi kaçırdı

Suriye rejimi, IŞİD'in ülkenin kuzeydoğusunda bulunan Deyr ez-Zor kentinde 300 sivili öldürdüğünü bildirdi. Militanların ayrıca ele geçirdikleri bir mahalllede çoğu kadın ve çocuk 400 sivili kaçırdığı belirtildi.

[Karar]

Suriye rejimi, IŞİD militanları tarafından ülkenin kuzeydoğusundaki Deyr ez-zor kentinde gerçekleştirilen katliamda 300 sivilin öldürüldüğünü açıkladı.

Suriye ordusu ile girdiği şiddetli çatışmaların ardından Baghaliyeh mahallesini ele geçiren örgüt, burada hemen hemen tamamı Sünnilerden oluşan ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 400 kişiyi kaçırdı.

16-01/17/cy6npq0wwaa5vno.jpg
Deyr ez-Zor'un son hali

Kaçırılan kişiler örgüt kontrolündeki bölgelere nakledildi

AFP, kaçırılan kişilerin, kentin IŞİD kontrolünde bulunan doğu kısmına nakledildiğini bildirdi.

IŞİD'in Deyr ez-Zor'a önceki gün yaptığı saldırılarda ise 50 rejim askeri ile 85 sivilin öldüğü kaydedildi.

16-01/17/suriye-genel-haritasi-07-2015-1453027573.jpg
Şehir uzun süredir IŞİD kuşatması altında.

IŞİD'in komutanı çatışmalarda öldürüldü

Öte yandan Lübnan merkezli el-Masdar, çatışmalarda IŞİD'in üst düzey komutanlarından Ebu Hamza el-Ensari'nin öldürüldüğünü duyurdu.

IŞİD, geçtiğimiz yıl da Deyr ez-Zor'da kendisine biat etmeyi reddeden Şaitat aşiretinin üyelerini toplu olarak infaz etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN