IŞİD, Filipinler’de Amerikan desteğine rağmen durdurulamıyor

IŞİD, Filipinler’de Amerikan desteğine rağmen durdurulamıyor

Güney Asya ülkesi Filipinler’de Müslümanların çoğunlukta olduğu Marawi kentini ele geçiren IŞİD, dördüncü haftasına giren çatışmalarda hala şehrin merkezindeki hakimiyetini sürdürüyor.

Filipinler ordusundan dün yapılan açıklamada, Amerikan özel kuvvetlerinin de operasyonlara destek verdiği bildirildi. ABD askerlerinin çatışmaya girmediği, ancak Filipinler ordusuna ekipman ve danışmanlık desteği verdiği kaydedildi. Filipinler ordusu, geçen hafta IŞİD’in kentin sadece yüzde 10’unu elinde bulundurduğunu ve günler içinde şehrin militanlardan temizleneceğini açıklamıştı. Ancak ordu, önceki gün IŞİD’in kontrol ettiği bölgeyi kentin yüzde 20’si olarak bildirdi. Reuters ajansı ise örgütün ne kadarlık bir alanı hakimiyetinde bulundurduğunun net olmadığını kaydetti. Öte yandan IŞİD, sözde hilafet ilanının üçüncü yıldönümü dolayısıyla bir propaganda bülteni yayımladı. Bu bültende, örgütün üç yılda 200 bin kişiyi öldürdüğü veya yaraladığı öne sürüldü. Bu ölüm ve yaralanmaların 150 bininin Irak’ta, 30 bininin Suriye’de, geri kalanınınsa diğer ülkelerde gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca IŞİD, bu zaman diliminde tam bin 800 intihar saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN