IŞİD konvoyuna saldırıda Ömer Şişani de öldü iddiası

IŞİD konvoyuna saldırıda Ömer Şişani de öldü iddiası

Irak Hava Kuvvetleri'nin pazar günü IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin konvoyuna düzenlediği hava saldırısında örgütün en önemli liderlerinden Ebu Ömer el-Şişani'nin de öldüğü iddia edildi.

İran resmi ajansı İRNA'nın yerel kaynaklara dayandırdığı haberde, Bağdadi'nin yaralandığı saldırıda üç yardımcısı öldüğü, ölenlerin içinde Gürcistan doğumlu Çeçen Ömer Şişani'nin de bulunduğu belirtildi. İRNA'ya konuşan kaynak, Şişani'nin "IŞİD'in yayılmasından sorumlu olduğunu" söyledi. Saldırıda Şişani'nin yanısıra Ebu Said Karbuli'nin de öldüğü ifade edildi.

Öte yandan Irak, İran, Suriye ve Rusya tarafından IŞİD'le mücadele için kurulan Bağdat Enformasyon Merkezi, Bağdadi ve bazı üst düzey liderlerin yaralandığını doğrularken, Karbuli'nin öldüğü iddiasını kabul etmedi. Şişani'nin akıbeti ile ilgili ise bilgi verilmedi.

Sosyal medyadaki IŞİD hesapları ise Bağdadi ve Şişani'nin öldürüldüğü veya ağır yaralandığı ile ilgili pek çok haber yapıldığını hatırlatarak, son haberlerin yalan olduğunu öne sürdü.

Ebu Ömer el-Şişani'nin son görüntüsü:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN