IŞİD'den Sincar'a yeni saldırı: 12 militan öldürüldü

IŞİD'den Sincar'a yeni saldırı: 12 militan öldürüldü

IŞİD, geçtiğimiz hafta kaybettiği Sincar kentine yönelik saldırı düzenledi. Peşmerge ve ABD öncülüğündeki uluslararası hava koalisyonunun karşılık verdiği saldırılarda 12 militan öldü.

Irak'ın Sincar bölgesi yakınındaki Peşmerge güçlerine yönelik IŞİD saldırısının püskürtüldüğü ve 12 militanın öldürüldüğü belirtildi.

Peşmerge komutanlarından Yüzbaşı Şirazad Zahuli, Sincar'ın Ummu'ş-Şebabit bölgesinde yer alan Peşmerge birliklerine yönelen IŞİD konvoyunun tespit edilerek, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon tarafından vurulduğunu ifade etti.

12 militan öldürüldü, 3 araç vuruldu

Operasyonda 12 militanın etkisiz hale getirildiğini ve 3 silahlı aracın tahrip edildiğini kaydeden Zahuli, "IŞİD'in bu saldırıları, gücünün kırıldığının göstergesidir. Umutsuz bir hamledir. Tek amacı sahada varlığını göstermek" dedi.

Peşmerge, 3 Ağustos 2014'ten bu yana terör örgütü IŞİD'in elinde olan ve yoğunlukla Yezidi Kürtlerin yaşadığı Sincar ilçesini koalisyon güçlerine bağlı uçakların hava desteğiyle 13 Kasım'da geri almış ve bölgeyi örgütten temizlemişti.

MUSUL/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN