IŞİD'in canlı bombası İstanbul'da yakalandı

IŞİD'in canlı bombası İstanbul'da yakalandı

Esenyurt'ta bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ (IŞİD) üyesi oldukları öne sürülen Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden Muhammed Raghil Al Harani’nin ABD Konsolosluğu'na canlı bomba eylemi düzenlemeyi palanladığı ileri sürülmüştü.

İstanbul Esenyurt'ta bir eve düzenlenen operasyonda terör örgütü DAEŞ üyesi oldukları iddia edilen Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan terör örgütü üyesi Suriyeli Muhammed Raghil Al Harani’nin ABD Konsolosluğu'na canlı bomba eylemi gerçekleştirmek için İstanbul'a geldiği idda edilmişti. 

Alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, DAEŞ'in İstinye'deki ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na yönelik saldırı düzenleyeceği istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Bu kapsamda, Esenyurt'taki bir eve düzenlenen operasyonda Suriye uyruklu 11 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerden A.A.M'nin terör örgütünde sorumlu düzeyde olduğu öne sürüldü.

Yetkililer, konuyla ilgili çalışmaların çok yönlü sürdürüldüğünü ve konsolosluk çevresinde alınan tedbirlerin devam ettiğini bildirdi.

ABD Konsolosluğu'na saldıracaktı

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak için emniyete götürüldü. Polis ekipleri, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, konsolosluk ve büyükelçilik çevresinde alınan tedbirlerin devam ettiğini bildirdi.

Kahramanmaraş’ta yakalanarak tutuklanan DAEŞ üyesi Suriyeli Muhammed Raghil Al Harani’nin de ABD İstanbul Başkonsolosluğu’na ve Ankara’da bulunan ABD’nin büyükelçilik binasına canlı bomba saldırısı düzenlemek için Türkiye’ye geldiği iddia edilmişti.

İSTANBUL/AJANSLAR 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN