İslam dünyası, Kadir Gecesi’nde camilere akın etti

İslam dünyası, Kadir Gecesi’nde camilere akın etti

11 ayın sultanı mübarek Ramazan ayına veda etmeye hazırlanan İslam dünyası, Kadir Gecesi’nde camilere akın etti. Türkiye’nin içinden geçtiği zor günlerde eller barış ve huzur için semaya açıldı. Bin aydan daha hayırlı gecede sabaha dek ibadet edildi.

Ramazan ayının son on gününden gizli olduğu inanılan, Müslümanlarca, mübarek ayın 27. gecesi ihya edilen Kadir Gecesi dün gece büyük bir coşkuyla kutlandı. Türkiye ve farklı coğrafyalarda yaşayan Müslümanlar camilere akın etti. Düzenlenen etkinliklerde Kur’an-ı Kerim okundu. Ramazan ayının son cumasında camileri dolduran vatandaşlar, iftar vaktinin ardından sabah namazına kadar cami ve evlerinde ibadet etti.

ŞEHİTLER İÇİN DUA 

Camilerde son günlerde terör saldırılarında hayatını kaybeden vatandaşlar ve şehit düşen güvenlik güçleri için dualar edildi. Kur’an-ı Kerim’in bir harfine 30 bin sevabın verildiği inanılan mübarek gecede, Ayasofya’da yaklaşık 3 saat süren Kur’an-ı Kerim tilavetiyle geçen bir program da yapıldı. Etkinlik, Diyanet TV’den canlı olarak yayınlandı.

CAMİLER HINCA HINÇ

Ramazan ayı dolayısıyla İstanbul’da, tarihi yarımadada bulunan Sultanahmet, Fatih Camii ve Süleymaniye Camii’nde ibadet eden vatandaşlar, günü ilk ışıklarına kadar meydanlardan ayılmadı. Birbirleriyle görüşemeyen vatandaşlar, telefonlarıyla yakınlarının Kadir Gecesi’ni kutladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN