İstanbul İmam Hatip Lisesi hem okul hem de sporcu fabrikası

İstanbul İmam Hatip Lisesi hem okul hem de sporcu fabrikası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da mezun olduğu İstanbul Anadolu İmam Hatip’te her öğrenci iki sporla uğraşmak zorunda. Erdoğan’ın atma ve atlama takımında yer aldığı ayrıca futbola ilgilendiği okul özellikle şampiyon güreşçileriyle tanınıyor.

[Karar]

CELAL DEMİRBİLEK

1951 yılında açılan İstanbul İmam Hatip Lisesi, Türkiye’nin ilk imam hatip lisesi olarak başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş gibi birçok önemli isim yetiştirdi. Bunun yanı sıra okulun en büyük özelliği güreş, judo, voleybol, futbol, basketbol, karate, kickboks gibi spor dallarında birçok milli sporcu yetiştirmesi...

İstanbul İmam Hatip özellikle güreşte marka olurken okulda özel bir güreş başarı köşesi bile açıldı. Öğrencilerin spor yapmasının zorunluluk olduğu bu okulda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atma ve atlama takımında yer alırken futbol ekibinde de oldukça vetkili bir isimdi.

16-08/01/02krsp17celal1.jpg

ANTRENMAN YERİ MESCİT

Artık ismi İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okulun müdürü Cavit Erdem, “Okulumuzda her öğrencimiz mutlaka iki spor dalı ile uğraşmak zorunda. Bu sporlardan biri ferdi, diğeri takım sporu olmalı. Takım sporları, öğrencilerde organizasyon becerisini, liderlik vasfını geliştiriyor. Bireysel sporlar ise özgüven aşılıyor. Güreşin hem serbest, hem de grekoromen stillerinde çok başarılıyız. Okulumuzun ve yurdun mescitleri bizim ilk güreş ve antrenman yerlerimizdi. Bugün modern salonlarda çalışıyoruz” dedi.

16-08/01/02krsp17tayyip1.jpg

İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi duvarlarını, okulun şampiyon sporcularının fotoğrafları süslüyor. Atma ve atlama takımı sporcusu Recep Tayyip Erdoğan da başarı köşesinin dikkat çeken isimlerinden / FOTO: KARAR

FUTBOLCULUK YARADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski bir futbolcu olduğunu hatırlatan Erdem “Cumhurbaşkanımızın takım sporu yapmış olması, bir organizasyonun parçası olması, kendilerinin bu kabiliyetini çocukluktan itibaren geliştirdi. Bugün kendilerinin iyi bir organizatör olmaları futbolculuk geçmişlerinin bir sonucudur” ifadelerini kullandı.

16-08/01/02krsp17tayyip.jpg

'İMAM ÖNDER, TUŞLA DA GÖNDER'

İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin güreş müsabakalarında öğrenciler minderdeki arkadaşlarını ‘İmam önder, tuşla da gönder’ şeklindeki tezahüratla destekliyor. Bununla beraber sadece İstanbul değil, Türkiye’nin diğer imam hatip liseleri de adeta birer sporcu fabrikası. Cavit Erdem de bu noktaya dikkat çekerek “Güreşte Trabzon Araklı İmam Hatip’te Selçuk Çebi 3 kez üst üste dünya şampiyonu olurken, İstanbul Kadıköy İmam Hatip’ten yetişen Remzi Öztürk dünya ikincisi, İstanbul İmam Hatip mezunu Hızır Sarı dünya ikincisi oldular. Tekvandoda Oğuzhan Okçu İstanbul üçüncüsü, kick boks dalında Üveyiz İleri İstanbul birincisi ve Türkiye ikincisi, Budo Kaido’da Yusuf Bünyamin Atabey Türkiye birinci Avrupa ikincisi oldular” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN