İstanbul Taksim’de cami projesine onay çıktı | Son dakika haberleri

İstanbul Taksim’de cami projesine onay çıktı | Son dakika haberleri

İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Taksim’e cami projesine onay verdi. Daha önce mahkeme projeyi iptal etmişti...

Taksim'e cami projesiyle ilgili son dakika haberi geldi... İstanbul 2 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun Taksim’e cami projesine onay verdiği öğrenildi. 

Taksim Cami ve Galatasaray Katlı Otoparkı'nın da içinde olduğu projelerin dayanağı olan 1/1000 ölçekli "Beyoğlu Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama Planı" ile 1/5000 ölçekli "Beyoğlu Nazım İmar Planı", İstanbul 10. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. 

TAKSİM'E CAMİ PROJESİNE DAVA AÇILMIŞTI

"Kentsel Koruma Alanı" olarak 1993 yılında ilan edilen Beyoğlu için 2011 yılında belediye 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama Planı ile dayanağı 1/5000 Nazım İmar Planı'nı yürürlüğe koydu. Bunun üzerine Beyoğlu Semt Dernekleri Platformu, bu imar planlarının kendilerine sorulmadan hazırlandığını belirterek iptali için dava açmıştı.

Yaklaşık 2,5 yıldır devam eden dava kapsamında İstanbul 10. İdare Mahkemesi, imar planlarını tarihi kenti koruyamadığı, bütünsel olmadığı, şehircilik planları ile plan yapım yönetim ve tekniklerine uygun olmadığı gerekçesiyle oy birliğiyle iptal etmişti.

Beyoğlu Belediyesi, mahkemenin gerekçeli kararındaki itirazları dikkate alarak 6 ay içinde planları yeniden yapmak zorunda kalmıştı. Bu süreçte Beyoğlu'ndaki imar hareketleri, kurul kararları onayıyla geçici yapılaşma koşullarıyla yürütü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN