’Damgalanma’ İle Mücadele İçin Bahar Şenliği

’Damgalanma’ İle Mücadele İçin Bahar Şenliği

Hastanenin Gün Işığı Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Bakırköy Kaymakamı, Bakırköy Belediye Başkanı, hastalar, hasta yakınları, hastane çalışanları sağlık yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı

Hastaların sosyal ortamda bulunmaları ve toplumun hastalara yönelik ön yargılarının yıkılması amacıyla düzenlenen etkinlikte; Spor yarışları, kapsamında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı gösterisi, Gündüz Halk Oyunları Ekibi gösterisi ve Pink Freud Müzik Grubu eğlencesi düzenlendi.’’AMACIMIZ DAMGALANMAYLA MÜCADELE’’Bakırköy Prof. Dr. Mazhar Osman Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin organize ettiği şenlikte konuşan Başhekim Doç. Dr. Erhan Kurt, şenliğin ana amacının damgalama ile mücadele olduğunun altını çizerek şunları söyledi:’’Önemli bir yaramız da damgalanma maalesef, hastalarımız toplum tarafından damgalanarak ön yargılara maruz kalıyor ve toplum dışına itiliyor. Kimi zaman tehlikeli kimi zaman anlaşılmaz görünüyorlar bu sebeplerle sosyal hayatın dışında kalıyorlar. Bunun en önemli nedeni ise ön yargı. Hastalarımızla yakın ilişki kurulduğunda bu ön yargıların ne kadar gereksiz olduğu görülüyor. Bu şenlikte umarız bu damgalama karşıtı mücadelemize bir adım daha yaklaşmamıza vesile olur."BRSSH Sorumlu Hekimi Uzman Doktor Cenk Varlık hastanede kişinin ihtiyacına özel hazırlanan programlara dikkat çekerek, şizofreni başta olmak üzere bilişsel, yönetsel ve sosyal beceri alanlarındaki yıkıcı etkisi nedeniyle yeti yitimi ile giden ağır ruhsal bozukluklara sahip hastaları tedavi amacıyla kabul ettiklerini dile getirdi.Damgalama ile mücadelenin altını çizen Uzman Doktor Varlık, "Tüm bu çalışmalarımızın yanında hastalarımızın maruz kaldığı damgalanmayla mücadele de, merkezimizin asil görevleri arasındadır. Çalışmalara göstermektedir ki, damgalanmayla mücadelede en etkin yöntem halkın ağır ruhsal bozukluğa sahip bireylerle temasın arttırılmasıdır. Bu vesileyle onuncu yılını kutlayacağımız bahar şenliğini düzenlemekteyiz" ifadelerini kullandı.Tüm davetlilere çeşitli ikramların sunulduğu etkinlikte, hastaların yaptığı el sanatları sergisi büyük ilgi gördü.

İSTANBUL/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN