TÇB Başkanı Başaran’dan 14 Şubat açıklaması

TÇB Başkanı Başaran’dan 14 Şubat açıklaması

Türkiye Çiçekçiler Birliği (TÇB) Başkanı İsmail Başaran, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde gül satışının gerçekleşmesi beklendiğini söyledi

Türkiye Çiçekçiler Birliği (TÇB) Başkanı İsmail Başaran, 14 Şubat Sevgililer Günü ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Tüm Türkiye’nin 14 Şubat Sevgililer Gününü kutladığını söyleyen Başaran, “Türkiye çapında 900 üyemizle vatandaşlarımıza kaliteli ve uygun fiyatlı çiçek hizmeti veriyoruz. Özellikle 14 Şubat bizim için oldukça önemli bir gün. Türkiye genelinde çiçek sektörüne ilgi her geçen gün daha fazla artıyor. Sevgililer günü gibi özel günlerde vatandaşlar çiçek satın almak ve onları sevdiklerine hediye etmek istiyor. Türkiye Çiçekçiler Birliği üyelerimiz müşterilerine mahcup olmadan, ürünleri zamanında ve en iyi şekilde teslim etmek için çalışıyor” dedi.Online çiçek siparişi verecek vatandaşları, yoğunluk yaşanma ihtimaline karşı siparişlerinin son güne bırakmamalarına karşı uyaran Başaran, “İnternetten çiçek siparişi yaparken güvenilir ve marka siteleri tercih etmeleri faydalı olacaktır. Kurumsal bir yapıya sahip Türkiye Çiçekçiler Birliği de bu türden bir hizmeti sunmaktadır” ifadelerini kullandı.“Gül fiyatları 10 ile 25 TL arasında değişiyor”Gül fiyatları hakkında da bilgi veren TÇB Başkanı Başaran, “Gül fiyatları 10 TL ile 25 TL arasında kalitesine göre değişiyor. Türkiye genelinde yaşanan çetin kış şartları çiçek fiyatlarını etkiledi. Yerli üretimde düşüş meydana geldi ve ithalatta artış yaşandı. Son günlerin trend ürünleri arasında kutulu çiçek siparişinde bir artış olduğunu görüyoruz. Özellikle kutuda gül ve kutulu çiçek aranjmanlarına yönelim var. Satış açısından gülü orkide ve papatya takip ediyor. Lilyumun da en çok satılanlar arasında olduğu söylenebilir” ifadelerine yer verdi.İsmail Başaran, Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde gül satışının gerçekleşmesi beklendiğini dile getirerek, “Elbette bu rakam için net bir şey söylemek için henüz erken ancak her zaman olduğu gibi 14 Şubat Sevgililer gününün bu yıl da en gözde çiçeği gül olacaktır. İnşallah herkes için bereketli ve sevgi dolu bir 14 Şubat olur” dedi.

İSTANBUL/İHA

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN