İstanbul'da beklenen kar başladı! Kar yağışı kaç gün daha sürecek | İşte Meteoroloji açıklaması

İstanbul'da beklenen kar başladı! Kar yağışı kaç gün daha sürecek | İşte Meteoroloji açıklaması

İstanbul'da beklenen kar yağışı bu sabah itibariyle başladı. Peki, kar yağışı ne zamana kadar sürecek? Sıcaklıkların düşeceği ve soğuk karlı havanın etkisi altına gireceği İstanbul ile birlikte Türkiye geneli hava durumunu raporlarını sizler için derledik. 5 günlük hava durumu raporu, meteoroloji tarafından yapılan açıklama ve uyarıları anlık olarak yazımızda bulabilirsiniz. Kar yağışı haftasonu da devam edecek mi? Ayrıntılar haberimizde.

Kar yağışı İstanbul'u esir aldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışı sabah saatleri itibariyle kendisini hissettirmeye başladı. Peki, İstanbul'da kar ne zamana kadar devam edecek? İstanbul hava durumu ve Türkiye geneli hava raporlarını sizler için derledik. 

İSTANBUL ANLIK HAVA DURUMU RAPORU

Yaklaşık iki hafta önce yoğun kar yağışı altına giren İstanbul ve Ankara için Meteoroloji'den son dakika bir uyarı daha geldi. Hava durumuna göre İstanbul ve Ankara'da kar yağışı bugün etkisini arttırması bekleniyor. Bu haberlerle birlikte özelllikle çocuklar kar yağışının gelmesini sabırsızlıkla bekliyor. Peki hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji ve AKOM'dan gelecek son dakika kar yağışı uyarılarının tamamına haberimizden ulaşabilirsiniz. 

17-01/26/basliksiz-1.jpg

AKOM'DA KRİZ MASASI KURULDU

İstanbul'da beklenen kar yağışı nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 27 biriminin görevlilerinden oluşan ekip, Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) kriz masası kurdu.

Kar yağışının başlamasıyla, belediyenin 7 bin personeli, bin 347 araç ve iş makinesiyle 9 bölgede 3 vardiya halinde görev yapacak. Yol Bakım Daire Başkanlığı Kışla Mücadele Ekipleri, saat 15.00'ten itibaren güzergahlarında konuşlanacak, çalışmalar AKOM'dan yönetilecek.

17-01/26/resized_f5335-7efac1c1istanbulakarnezamanyagacak.jpg

Belediye görevlileri, ana arterlere, kavşaklara ve metrobüs duraklarına da tuz poşetleri bıraktı. İlçe belediyelerine de gerekli uyarılar yapılarak hibe tuz verildi. Kent içinde oluşabilecek buzlanmaları 3 saat önceden haber veren acil uyarı sistemi de 43 noktada devreye alındı.

Bu arada, çeşitli nedenlerle yaşamını sokakta sürdüren 516 erkek Zeytinburnu Spor Kompleksinde, 31 kadın Kağışdağı Darülaceze'de misafir ediliyor. Zorlu kış koşullarında sokak hayvanlarını da unutmayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Daire Başkanlığı Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, belirli noktalara mama bıraktı. İhtiyaç halinde, veterinerler tarafından sokak hayvanlarına sağlık hizmeti de verilecek.

KAR KALINLIĞI 20-25 CM OLACAK

Yarın akşam saatlerinde başlayacağı tahmin edilen kar yağışı gece de etkisini sürdürecek. İstanbul’da kar yağışının bu kez 20-25 cm’yi bulması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da görülen kar yağışında yaşananların tekrarlanmaması için İBB’ye bağlı ekipler özellikle Mahmutbey bölgesinde Karayolları ekiplerine yardımcı olacak. İtfaiye, yol bakım, atık müdürlüğü gibi birimler de teyakkuzda olacak.

17-01/26/5885e8d96ce4361e7055e829.jpg

İBB'DEN KAR ÖNLEMİ

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) de meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda, yarın saat 13.00'ten itibaren kent genelinde beklenen kar yağışına hazırlıklı olacak. Bu kapsamda AKOM, 7 bin personel ve bin 347 aracın katılacağı tüm birimleri ile görev yapacak.

Pazar günü şehri terk etmesi beklenen kar yağışının, bu ayın ilk haftasında İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı gibi olması beklenmiyor.

YURT GENELİ HAVA DURUMU RAPORU

Yurt genelinde soğuk ve olusmzu hava koşulları kendisini hissettiriyor. Trakya üzerinden gelen soğuk hava dalgası Marmara bölgesi ve İstanbul'u kar yağışıyla etkisi altına aldı. 26 Ocak Perşembe, 27 Ocak Cuma ve 28 Ocak Cumartesi günleri soğuk ve yağışlı sistemin Marmara'nın batısı ile Kıyı Ege dışında ülke genelinde etkili olmaya devam edeceği, yağışların Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur diğer yerlerde kar şeklinde olacağı bekleniyor.

İstanbul'da Çarşamba sabaha karşı yağmur şeklinde başlayacak yağışın öğleden sonra kentin batısında Silivri-Çatalca hattında akşam saatlerinden sonra ise il genelinde karla karışık yağmur ve kar yağışına geçeceği ve Cumartesi günü akşamına kadar aralıklarla etkili olacağı ve yerde 10-20 cm civarında örtü ve yükseklik yapabileceği tahmin ediliyor.

Ankara'da kar yağışının Çarşamba günü sabah saatleri ile akşam saatlerinde meydana geleceği ve Perşembe akşamına kadar devam edeceği Cuma günü etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

YURT GENELİ 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU HARİTASI

17-01/26/11.jpg

17-01/26/1-1485416368.jpg

17-01/26/2.jpg

17-01/26/3.jpg

17-01/26/4.jpg

Soğuk ve yağışlı sistemin 29 Ocak Pazar günü doğu bölgelerimizde etkili olmaya devam ettikten sonra yurdumuzu terk etmesi bekleniyor.

Halen mevsim normalleri civarında seyretmekte olan hava sıcaklıklarının Çarşamba günü Marmara Bölgesinde ve önümüzdeki hafta başına kadar yurdun kuzey ve iç kesimlerinde hissedilir derecede (8 ila 10 derece) azalarak mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.

Önümüzdeki günlerde meteorolojik açıdan kuvvetli hava olaylarının yaşanacağı (Kuvvetli sağanak yağış, yoğun kar yağışları, ani sıcaklık değişimleri, kuvvetli buzlanma, don vb) beklendiğinden, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları; Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yayınlayacağı güncel günlük rapor ve meteorolojik uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir.

İstanbul'da beklenen kar yağışı bu sabah itibariyle başladı. Peki, kar yağışı ne zamana kadar sürecek? Sıcaklıkların düşeceği ve soğuk karlı havanın etkisi altına gireceği İstanbul ile birlikte Türkiye geneli hava durumunu raporlarını sizler için derledik. 5 günlük hava durumu raporu, meteoroloji tarafından yapılan açıklama ve uyarıları anlık olarak yazımızda bulabilirsiniz. Kar yağışı haftasonu da devam edecek mi? Ayrıntılar haberimizde.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN