İstanbul’da bir gün kalan turiste otel bedava

İstanbul’da bir gün kalan turiste otel bedava

İstanbul Valisi Vasip Şahin, THY’nin transit yolcularına yönelik ‘İstanbul’da bir gün bedava konaklama’ promosyonu uygulayacaklarını anlattı. Şahin, “Bir gün kalırsa otel bedava” dedi.

Turist sayısını artırmak için çalışma başlattıklarını açıklayan İstanbul Valisi Vasip Şahin, Türk Hava Yolları’nın transit yolcularına yönelik İstanbul’da bir gün kalan turiste bedava konaklama promosyonu uygulanacağını belirtti.

,Eminönü’deki İstanbul Ticaret Odası (İTO) binasında basın yayın kuruluşları ile biraraya gelen Vali Şahin, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vali Şahin, bir soru üzerine, İstanbul’da kaydedilenlerle birlikte yaklaşık olarak 540 bin Suriyeli’nin barındığını dile getirerek, “İstanbul’da şimdiye kadar 2 bin kadar ailenin vatandaşlığa alınması için ilgili hazırlık dosyaları tamamlanarak, bakanlığa işlem yapılmak üzere gönderildi. Tabii bundan sonra bakanlığımızın takdiriyle bunların ne kadarına vatandaşlık verilecek veya verilmeyecek buna karar verilecektir” diye konuştu.

Son dönemde Türkiye ve İstanbul’da düşen turist sayısının tekrar artırılması noktasında da çalışmalar yürütüldüğünü açıklayan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “İstanbul bu işin merkezlerinden biri olduğu için nelerin yapılabileceğine dair toplantılar yaptık. Burada ana gündem olarak, Türk Hava Yolları üzerinden İstanbul’a gelen transit turistleri İstanbul’da bir ya da iki gün misafir edebilir miyiz? Bunları misafir etmenin etkileri neler olabilir? Bunları görüştük. Bunun maliyetini finanse etme konusunda ise tüm taraflar hem sivil, hem TÜROB, hem de kamu kurumları olarak üzerimize düşenin olduğu konusunda görüşmeler yaptık.” Türk Hava Yolları’nın transfer yolcu sayısının da arttığına işaret eden Şahin, “Eskiden 10 kişiden 6’sı bizim ülkeye geliyorsa, 4’ü de transfer yolcusuydu. Şimdi bu tersine döndü. 10 kişiden 6’sı transfer yolcusu, 4’ü İstanbul’a geliyor. Bu transfer yolcusunu biz nasıl İstanbul’da bir gün daha konaklatabiliriz? Türk Hava Yolları, zaten Pakistan yolcularıyla böyle bir hazırlık, deneme yapacak. Bunu birkaç ülkeye daha yayıp hiç olmazsa İstanbul’a gelen ve 1-2 gün de olsa gezen turist sayısını artırmak istiyoruz.

Türk Hava Yolları bileti satarken bu promosyonu sunacak. Zaten 8 saatten fazla kalırsa turisti alıyor, otele yerleştiriyor. ‘Ama bir gün İstanbul’da kalırsanız oteliniz bedava, yemeğiniz bedava...”

KISA SÜREDE BAŞLAR

Çalışmanın kısa sürede başlayabileceğini ifade eden Vali Şahin, şöyle devam etti: “İster alışveriş, ister tur yaptırılacak. Bir kısmını esnafımız, bir kısmını THY derken ortaklaşa yapacağız. Hedefimiz 1-2 ay içinde başlatmak. Vizeyle ilgili mevzuat ayağında aşmamamız gereken bir durum var. Bir günlük girişleri sağlayacak bir günlük vize olacak.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN