İtalya'da 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İtalya'da 6.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

İtalya'da sabah saatlerinde 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. USGS, depremin büyüklüğünü daha önce 7.1 olarak bildirmişti. Ussita Belediye Başkanı Marco Rinaldi "Her şey yıkıldı. Bu bir felaket. Arabamda uyuyordum, cehennemi gördüm" dedi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin İtalya'nın orta bölgelerinde meydana geldiğini duyurdu. USGS, depremin merkez üssünün, Perugia kentine 68 kilometre uzaklıkta olduğunu belirtti. USGS, depremin derinliğini ise 108 kilometre olarak açıkladı. Hürriyet'te yer alan habere göre, Norcia kasabasının altı kilometre kuzeyinde gerçekleşen depremin İtalya'nın başkenti Roma'da da hissedildiği bildirildi.

16-10/30/9.jpg

Depremin hissedildiği bölgelerde, yerel saatle 07.40'ta (TSİ 09.40) meydana gelen sarsıntı nedeniyle halkın cadde ve meydanlarda toplandığı belirtildi.

16-10/30/4.jpg

İtalya geçen hafta da iki depremle sarsılmıştı. Depremlerden Çarşamba günü olanı 6.4 büyüklüğündeydi ve Perugia'nın doğusunda meydana gelmişti. 

Bölgede 24 Ağustos'ta medyana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremde ise yaklaşık 300 kişi hayatını kaybetmişti.

16-10/30/1-1477829269.jpg

İTALYA BEŞİK GİBİ SALLANIYOR

İtalya’nın orta bölgelerinde 26 ve 27 ekim tarihlerinde de bir dizi deprem meydana gelmişti. Can kaybının yaşanmadığı ve en büyükleri 5.9 ile 5.4 olan 7 depremde, bazı kasabalardan ciddi yıkım haberleri gelmişti. Öte yandan yine aynı bölgede Ağustos ayında meydana gelen depremlerde 297 kişi yaşamını yitirmişti. En büyük yıkım Amatrice kasabasında yaşanmıştı.

"ARABAMDA UYUYORDUM, CEHENNEMİ GÖRDÜM

Ussita Belediye Başkanı Marco Rinaldi, ANSA haber ajansına yaptığı açıklamada, "Her şey yıkıldı. Bu bir felaket. Arabamda uyuyordum, cehennemi gördüm" dedi. Castelsantangelo sul Nera Belediye Başkanı Mauro Falucci ise, "Neredeyse yer yarıldı. Bu tam bir felaket" dedi.Arquata del Tronto Belediye Başkanı Aleandro Petrucci ise, "Her şey yıkıldı. Artık kasabalarımız yok. Şans eseri zaten yaşanan diğer depremlerden sonra kasabalarımız ‘kırmızı alan' olarak ilan edilmişti ve evler boşaltılmıştı. Şimdi her şeye yeniden başlamak zorundayız" diye konuştu.Bazı kasabaların belediye başkanları da, son iki ayda yaşanan depremlerin ardından evlerin zaten boşaltılmış olduğuna ve bu nedenle nispeten rahat olduklarını dile getirdi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN