İzlanda yanardağı!

İzlanda yanardağı!

İngiltere’yi 2-1’lik skorla eleyen İzlanda, Avrupa şampiyonaları tarihinin en büyük sürprizlerinden birine imza attı. Adalıların hocası Hodgson maçın hemen ardından istifa ederken, İngiliz basını da takımlarını yerden yere vurdu.

[Karar]

EURO 2016’da en büyük sürpriz şüphesiz İzlanda’nın İngiltere’yi eleyerek çeyrek finale kalması oldu.... Sadece 33 bin nüfusu olan, dört yıl önce dünya klasmanında 133. sırada yer alan, tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonasına katılan, ‘Futbolcudan çok yanardağı var’ şeklinde esprilere konu olan İzlanda, ‘futbolun beşiği’ İngiltere’yi 2-1’le geçerken büyük bir başarı hikayesine imza attı. Mavi-Beyazlılar şimdi çeyrek finalde ev sahibi Fransa’yı elemenin hesaplarını yapıyor.

Öte yandan İngiltere’nin elenmesi Ada’da adeta deprem etkisi yaratırken teknik direktör Roy Hodgson maçın hemen ardından istifa etti. “İngiltere, küçük düşerek elendi” başlığını atan Guardian gazetesi, Roy Hodgson için 4 yıllık görev süresinin ‘umutsuzca ve aşağılayıcı’ bir şekilde sona erdiğini yazdı.The Times “İngiltere’nin en karanlık günü” manşetini atarken milli takımlarındaki tüm futbolculara sıfır verdi. İngiltere’de geçen hafta perşembe günü yapılan referandumda AB’den ayrılma sonucunun çıkmasına gönderme yapan Daily Mirror “Brrrexit Hodgson”, Daily Express “Budala”, Hodgson’ın istifasını öne çıkaran Daily Mail ise “Uğurlar olsun” manşetini attı.

16-06/28/29krr19izlanda-2.jpg

ALAY KONUSU...

Daily Mail Gazetesi İngiltere’nin ‘şanslı’ aslan maskotu üzerinden takımı eleştirdi İngiltere’nin şanslı aslan maskotu, ülkenin en utanç verici mağlubiyetinin menajer Roy Hodgson’ı istifaya mecbur bırakmasından sonra bir kamyonun arkasına atıldı ve takımın multi milyoner oyuncularını alay konusuna çevirdi.

16-06/28/29krr19izlanda-3.jpg

TAKIM 1 'STERLIN'G ETMİYOR

Büyük bir sürprize imza atan İzlanda’nın elde ettiği başarı, takımların piyasa değeri incelendiğinde daha büyük önem kazanıyor. Zira Vikingler, toplam 44.75 milyon euroluk değeriyle EURO 2016’da en ucuz üçüncü kadroya sahip. İzlanda’nın elediği İngiltere’nin değeri ise 477.00 milyon euro (turnuvanın en pahalı 4. takımı). İngiltere’nin etkili ismi 21 yaşındaki Raheem Sterling, 45 milyon euro piyasa değeriyle tek başına İzlanda’yı geride bıraktı. İzlanda’nın en pahalı futbolcusu ise 13 milyon euroyla Gylfi Sigurdsson. Son Avrupa şampiyonası şampiyonu İspanya ise 592 milyon euro toplam piyasa değeriyle turnuvanın en pahalı takımı oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN