Kalıcı tek haneye 2018’de ulaşılacak

Kalıcı tek haneye 2018’de ulaşılacak

Tek haneli enflasyonun nisan ayında yakalanabileceğini söyleyen Ekonomi Bakanı Zeybekci, “Hedefimiz ondan sonra bunu kalıcı hale getirmek” dedi. Zeybekci, 2018’de yüzde 6 büyüme öngörüsünde bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 2018’de enflasyonda kalıcı tek haneye ulaşılacağını belirterek, “İlk üç ayda tek haneye inme beklentisi yüksek, nisana tek haneyle girilebilir. Hedefimiz ondan sonra bunu kalıcı hale getirmek” diye konuştu. Türkiye’nin 2017 ekonomisini değerlendiren ve 2017 beklentilerini açıklayan Bakan Zeybekci, ilk üç çeyrekteki yüzde 7,4’lük büyümenin yüzde 1,5’lik kısmının ihracat, yüzde 2,5’lik kısmının da yatırım ve üretimden gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Bu yılın son çeyreğine ilişkin beklentilerinin de yine üst seviyede olduğuna işaret eden Zeybekci, “Kapasite kullanımı ve sanayi üretim endeksindeki son değerlere bakarsak, güzel bir büyüme oranıyla yılı kapatacağız” dedi. Enflasyonun ana kalemlerinden gıdayla ilgili hassas görülen alanlara bakıldığını belirten Zeybekci, Gıda Komitesi’nin her hafta bir araya gelerek çalışmalarını sürdürdüğünü vurguladı. Bakan Zeybekci, buradaki çalışmaları şöyle açıkladı: “Ürünlerin tarlada ziyan zebil olmaması, yüzde 50’sinin yollarda kaybolmaması için sistemi kurguladık. Teşvik sistemlerini oluşturduk. Onu yaptığımız zaman aşırı dalgalanma engellenmiş olacak. Çalışmaları bitiriyoruz” dedi.

PARA BOL VE UCUZ OLMALI

Bakan Zeybekci, enflasyonda da kalıcı şekilde tek haneye ulaşılacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti: “İlk üç ayda tek haneye inme beklentisi yüksek, nisana tek haneyle girilebilir. Hedefimiz ondan sonra bunu kalıcı hale getirmek, tek haneyi de 2019 itibarıyla yarısına doğru indirerek yüzde 5’ler seviyesine doğru yaklaştırmak. Paranın bol, ucuz ve ulaşabilir olması lazım. Bunu sağlamak için her türlü gayreti gösteriyoruz.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN