Kalkınma ve yatırım bankacılığı canlanacak

Kalkınma ve yatırım bankacılığı canlanacak

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye'de önümüzdeki dönemde Varlık Fonu bünyesinde butik yatırım bankacılığı da geliştirilebileceğini açıkladı. Şimşek Yapay zekaya yapılan yatırımların ise 20 kat artması gerektiğini ifade etti.

EKONOMİ SERVİSİ / İSTANBUL

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, "Finansal Teknolojiler ve Risk Yönetimi" ana temasıyla düzenlenen 8. İstanbul Finans Zirvesinin (IFS 2017) açılışında yaptığı konuşmada, getirilen reform ve teşviklerden bahsederek, yakında TBMM'ye gelecek bir tasarı olduğunu, kitle fonlamasını hayata geçireceklerini vurguladı. Artık fonlara doğrudan kaynak vererek onların Türkiye'de gelecek vadeden teknoloji firmalarına bu kaynağı aktarmalarına imkan vereceklerini dile getiren Şimşek, Türkiye'nin verdiği teşviklerden ve yapılan reformlardan bahsetti. Şimşek, "Diğer önemli bir konu Türkiye'de önümüzdeki dönemde Varlık Fonu bünyesinde butik yatırım bankacılığı da geliştirilebilir ama mevcut kalkınma bankasının da daha ticari esaslara göre faaliyet göstermesine yönelik olarak bir çalışmayı bitirdik. Yakında onu da meclise göndermeyi ümit ediyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye'nin tüm sıkıntılara rağmen büyümeyi sürdürdüğünü, sağlam ekonomisi ile orta üst gelir grubuna son derece yaklaştığını dile getiren Şimşek, gelecek 3-4 yıl içerisinde yüksek gelirli ülkeler grubuna gireceklerini aktardı. “Türkiye'de önümüzdeki dönemde Varlık Fonu bünyesinde butik yatırım bankacılığı da geliştirilebilir ama mevcut kalkınma bankasının da daha ticari esaslara göre faaliyet göstermesine yönelik olarak bir çalışmayı bitirdik. Yakında onu da meclise göndermeyi ümit ediyoruz” değerlendirmesinde bulunan Şimşek, fintech’e olan yatırımların henüz sınırlı olduğunu belirtti. Bu alanda en az 1520 kat artması gerektiğini vurgulayan Şimşek, şöyle konuştu: “Önümüzdeki dönemde yapay zekayla hemen hemen yaşamın bütün alanlarında tekonoloji çok başat bir rol oynayacak. Maalesef fintech’e olan yatırımlar henüz sınırlı. Geçen sene için 30 milyon dolar civarı bir rakamdan bahsediyoruz. Dünyada fintech şirketlerine fon akışı 2015 yılında neredeyse 47 milyar doları aştığı bir zirveyi buldu. Türkiye’nin bu alanda en az 15-20 kat artması gerekiyor.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN