‘Kamera şakası’ndan idam çıktı

‘Kamera şakası’ndan idam çıktı

Kuzey Kore lideri Kim’in ağabeyinin faillerinin yargılanmasına Malezya’da başlandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un üvey ağabeyi Kim Jong-nam’ın Malezya’da öldürülmesine ilişkin dava başladı. Selangor eyaletindeki Sepang adliyesinde Kim Jong-nam suikastına karışan Vietnam vatandaşı 28 yaşındaki Doan Thi Huong ile Endonezya vatandaşı 25 yaşındaki Siti Ayşe’nin yargılanmasına yoğun güvenlik önlemleri altında başlandı. Siti Ayşe’nin bir numaralı, Doan Thi Huong’un da iki numaralı sanık olarak yargılandığı duruşmada, zanlıların suçlu bulunmaları halinde idam cezasına çarptırılabileceği belirtildi. Suçlamaların sanıklara okunmasının ardından, Doan Thi Huong, “Kendisine yöneltilen suçlamayı anladığını ancak cinayeti işlemediğini” söyledi. Mahkeme heyeti, ikinci duruşmanın 13 Nisan’da yapılacağı açıkladı.

Kim Jong-nam, 13 Şubat’ta Kuala Lumpur’daki havalimanında uğradığı saldırıda hayatını kaybetmişti. Üzerinde sinir gazı bulunan bir bez, Kim’in yüzüne sürülmüş, Kim kısa süre sonra hayatını kaybetmişti. Olayın ardından havalimanı güvenlik kameralarındaki görüntülerden önce Siti Ayşe otel odasında yakalanmış sonra da Doan Thi Huong, ülkeyi terk etmek isterken havalimanında göz altına alınmıştı. Şüpheliler, olayı kamera şakası sandıklarını, Kim’in yüzüne bebek yağlı bir bezi sürmek karşılığında 90 dolar ücret aldıklarını söylemişlerdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN