Kamuya yapılacak atamalarda Cumhurbaşkanlığı’ndan izin şartı getirildi

Kamuya yapılacak atamalarda Cumhurbaşkanlığı’ndan izin şartı getirildi

Yayımlanan dört Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle kamu kurumlarına yapılacak müşavir, danışman, daire başkanı gibi atamalar için Cumhurbaşkanlığı’ndan izin şartı getirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yayımladığı genelge ile tüm kamu kuruluşlarında yapılacak açıktan atamalarda Cumhurbaşkanlığı’ndan izin alınması şartını getirdi. Genelgeyle, TBMM, Anayasa Mahkemesi, hâkim-savcı ile MİT’e alımlar için yapılan sınavlar haricindeki tüm kamu personeli alım sınavları Cumhurbaşkanlığı’nın iznine bağlandı.

SINAVLAR AÇILMADAN ÖNCE İZİN İSTENECEK

Erdoğan, “2018/7” sayılı genelgeyle tüm kamu kurumlarında yapılacak, müşavir, danışman, daire başkanı gibi açıktan atama işlemleri için Cumhurbaşkanlığı’ndan izin şartı getirdi. Genelgede ayrıca TBMM, Anayasa Mahkemesi, Adalet Bakanlığı hâkim ve savcı adayları, Sayıştay Başkanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu ve MİT Başkanlığı hariç bütün kamu kurumlarında özel mevzuatları uyarınca özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınacak personel için, bu sınavlar açılmadan önce Cumhurbaşkanlığı’ndan izin alınması istendi.

KAMU HİZMET BİNALARI İÇİN HAZİNE ARAZİLERİ KULLANILACAK

Erdoğan, “2018/10” sayılı genelge ile de cumhurbaşkanınca KİT’lere yapılacak görevlendirilmelerinde karar taleplerinin Cumhurbaşkanlığı’na sevkinin Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca yapılmasını istedi.

“2018/9” sayılı genelge ile de Erdoğan, kamu hizmet binalarının yapımına ilişkin yer seçiminde Hazine arazilerinin öncelikle değerlendirilerek bina maliyetlerinin düşürülmesi, bu binalarda enerji verimliliği kriterlerine uygunluk şartı aranması ve cari giderlerin asgari düzeyde tutulması amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda, “Kamu Binaları standartları Rehberi” hazırlanacağını duyurdu.

YILDA DÖRT DEFA CUMHURBAŞKANI'NA BİLDİRİLECEK

Erdoğan, “2018/8” sayılı bir diğer genelge ile de; belediyeler ve il özel idareleri hariç; kamu kurum ve kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’sinden fazlası kamuya ait olan şirketlerin taşınmazlarıyla ilgili düzenleme yaptı.

Genelgeye göre; vakıf, dernek veya bunların şirketlerine; gerçek veya tüzel kişilere yapılacak satış, kira, takas, tahsis, devir ve benzeri her türlü tasarrufa yönelik işlemlerde bakanlıklarda ve ilişkili kurumlarda bakan yardımcısı, diğer kamu kurumlarında ise oluşturulan komisyonlar yetkili olacak. Komisyonların izin başvuru ve sonuçları senede dört defa cumhurbaşkanına bildirilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN