Kansere karşı ‘altın’ buluş

Kansere karşı ‘altın’ buluş

Edinburgh Üniversitesi’nden bilim insanları, altının akciğer kanseri hücrelerini tedavi etmek için kullanılan ilaçların etkinliğini arttırdığını gösteren bir çalışmayı tamamladı.

Altın nanopartiküller olarak bilinen parçacıklar araştırma ekibi tarafından bir kimyasal cihaz içine konuldu. Altının güvenli bir kimyasal element olduğunu, kimyasal reaksiyonları hızlandırıp katalizyebileceği bilgisinden yola çıkan bilim insanları, bir cihaz geliştirdi ve zebra balığının beynine implante ettikten sonra bu katalitizenin etkisini gördü. Henüz insanlar üzerinden test edilmeyen cihazın bir gün, sağlıklı dokuya hasar vermeden hastalıklı hücreleri tam olarak hedefleyerek mevcut kemoterapi tedavilerinin yan etkilerini azaltmak için kullanılabileceği umuluyor.

Araştırmayı Edinburgh Üniversitesi ile birlikte yapan Cancer Research UK’den Dr. Asier Unciti-Broceta “Altının yeni özelliklerini keşfettik, bulgularımız metalin tümörlerin içindeki maddelerin çok güvenli bir şekilde serbest bırakılması için kullanılabileceğini gösterdi. Araştırmaları ilerletiyoruz” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN