Kanserin baş düşmanı brokoli

Kanserin baş düşmanı brokoli

ABD’li bilim insanlarının yaptıkları yeni araştırmada, brokoli ve diğer turpgil sebzelerde bulunan, bir bileşik olan sülforafan maddesinin kanseri önlemeye veya ilerlemesini yavaşlatmaya yardımcı olabileceği ortaya koyuldu.

Sonuçları Nutritional Biochemistry dergisinde yayımlanan araştırmanın sonuçlarına göre kansere yakalanmamak için sigarayı bırakmak ve egzersiz yapmanın yanısıra bol bol brokoli tüketilmesi gerekiyor.

Oregon Kent Üniversitesi’nden araştırmacılar, brokolide fazlasıyla bulunan sülforafanın, kanser oluşumunu ortadan kaldırdığını ve kanserin gelişimini yavaşlattığını özellikle de prostat kanseriyle mücadelede oldukça etkin bir rol üstlendiğini söylüyor.

Brokoli A, C vitamini, folik asit ve kalsiyum gibi beslenme açısından önemli olan birçok temel maddeyi bünyesinde barındıyor. Ayrıca vücudu kansere ve diğer hastalıklara karşı koruyan bir grup enzimin faaliyetini arttıran sülforafan kaynağı. Sülforafan yalnızca kanser hücrelerini değil kanser kök hücrelerini de ortadan kaldırıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN