Kaybeden PKK sivil siyaseti hedef alıyor

Kaybeden PKK sivil siyaseti hedef alıyor

Hendek kalkışmasında hüsrana uğrayan ve kırsalda sıkışan PKK, halk nezdindeki psikolojik üstünlüğünü de yitirince siyasetçileri hedef aldı. Güvenlik kaynaklarına göre Kandil, bölge halkını kaybetme riskini alarak korku yaymaya çalışıyor.

HİLAL ÖZTÜRK

Terör örgütü PKK, hendek savaşının ardından kapsamlı operasyonlarla kırsalda da ağır darbe aldı. Halk desteğini de kaybeden terör örgütü son aylarda bölge halkını korkutmayı hedefleyen saldırılara yöneldi. Sivil halkın bulunduğu alanlarda bombalı saldırılar düzenleyen PKK, korucularından sonra bölgedeki AK Parti yöneticilerini hedef aldı. Örgüt, halk nazarında da kendini tümüyle bitirmeyi göze alarak bulduğu her fırsatta kan dökme yolunu seçti.

ETKİSİZ OLACAKLAR

PKK’nın korucular ve AK Parti ilçe başkanlarını hedef alan saldırılarını Karar’a değerlendiren bir güvenlik bürokratı örgütün geçmişte de korucuları ve devlete yakın aşiretler gibi bölge insanlarını hedef aldığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Bu insanları devletin halk içindeki uzantası gibi görüyor. Halk üstündeki psikolojik üstünlüğünü kaybettiğini hissettikçe AK Partili Kürtler gibi sivil hedeflere yöneliyor. Amaçları halka korku salmak. Saldırılar önce bu korkuya neden olabilir ancak, devlet bölge halkına varlığını hissettirdiği sürece, ‘ben sizi terketmeyeceğim’ mesajı verdiği sürece, düzen yine eskisi gibi işlemeye başlar. Halkın üzerinde önemli bir tesiri olmayacağını değerlendiriyoruz.”

DENEYİMSİZLER SAHADA

Güvenlik kaynaklarına göre, operasyonların PKK’nın kış üstlenmesine önemli bir etkisi olacak. Sarp alanlara çekilmek zorunda kalan örgüt, lojistik açıdan da zorlanacak. Katılımların düşük olması nedeniyle örgüt insan kaynağı sıkıntısı da çekmeye başladı. Bu nedenle eğitimsiz ve deneyimsiz teröristler sahaya gönderiliyor ve teröristlere gece-gündüz ikişerli gruplar halinde eylem yapma talimatı veriliyor.

Bu teröristler ise silahlarını bile kullanamadan etkisiz hale getirildi. Teröristlerin deneyimsizliklerine keşif ve gözetleme araçlarından korunmak için şemsiye kullanamamaları örnek gösteriliyor. Örgüt tecrübeli ve sorumlu düzeydeki az sayıda teröristi bahar döneminde sahaya sürmek için eylemlerde kullanmama stratejisi izlerken, terör eylemlerine devam edebildiği algısını sürdürmek için genç ve deneyimsiz teröristleri ölüme gönderiyor. Bu durumun teröristler arasında büyük bir rahatsızlık yarattığı, zaman zaman sözde liderlerine karşı çıkarak operasyona gitmek istemedikleri, bu nedenle şu ana kadar çok sayıda infaz yapıldığı belirtiliyor.

İKİ AYDA 5 KİŞİYİ KATLETTİLER

PKK’nın son dönemde işlediği siyasi katliamların altında verdiği ağır kayıpları gizlemek ve yaşadığı taban kaybının önüne geçmek yatıyor. Son bir yılda 5 siyasetçiyi öldüren örgütün işlediği cinayetler son çırpınışları olarak yorumlanıyor. Kanlı örgüt 13 Ağustos’ta AK Parti Beytüşşebap İlçe Gençlik Kolları Başkanı Naci Adıyaman, 1 Eylül’de Şemdinli’de AK Parti üyesi Menderes Özer, yine Şemdinli ilçesinde 14 Eylül’de AK Parti 1. sıra milletvekili adayı Ahmet Budak, 9 Ekim’de AK Parti Van Özalp İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve iki gün önce AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’i katletti.

HAVİN BABASINA AĞLADI

Diyarbakır’da önceki gün akşam saatlerinde öldürülen AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert toprağa verildi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker ve milletvekili Galip Ensarioğlu’nun da katıldığı cenaze töreninde gözyaşları sel oldu, terör örgütüne lanet okundu. Aktert’in 11 yaşindaki kızı Havin’in feryatları yürekleri dağladı. Küçük kız, “Babamı öldürdüler” sözleriyle ağıt yaktı. Acılı eş Zuhal Aktert ise “Evimi yıkanın evi olmasın. Kocama acımadılar. Kocamın hiçbir suçu yoktu” diye ağladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN