Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli Meclis'te bir araya geldi | Son dakika haberleri

Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli Meclis'te bir araya geldi | Son dakika haberleri

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasındaki merakla beklenen görüşme 45 dakika sürdü. İki lider görüşmeden gülümseyerek çıktı. Ancak ortak açıklama 30 saniye sürdü. Bahçeli "Genel başkanım gerekeni söyledi" demekle yetindi.

Cumhurbaşkanlığı sistemini öngören Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmelerinin başlayacağı gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli ile bir araya geldi. Bahçeli, Meclis'teki makam odasında kabul ettiği Kılıçdaroğlu'nu kapıda karşıladı.

17-01/18/ba.jpg

45 dakikalık görüşmenin ardından iki lider açıklama yaptı. Açıklama 30 saniye sürdü. 

Kılıçdaroğlu "MHP Türk demokrasi tarihinin çok önemli bir partisidir. Bugünlerde benim şahsen görüşmeye ihtiyacım vardı. Sayın başkanı ziyaret ettim. Lütfedip kabul ettiler. Anayasa değişikliği ile ilgili kaygılarımı kendileriyle paylaştım. Ve kendisine çok teşekkür ederim" dedi. 

Devlet Bahçeli ise, “Genel başkanım gerekeni söyledi” demekle yetindi.

Peki, iki tarafın da duruşunu değiştirmesinin beklenmediği bu “nafile görüşme” neden yapıldı?

Kulislere göre, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun bu görüşmeyi istemesinin iki nedeni var; Her iki neden de, paketin 330 geçip referanduma gitmesi olasılığına karşı “ön adım” niteliği taşıyor.

 “CHP ELİNDEN GELEN HERŞEYİ YAPTI”

Kılıçdaroğlu, Anayasa paketinin akıbetini belirleyecek TBMM’deki 2. tur oylamadan hemen önce, aradaki gerginliğe rağmen MHP’ye giderek “elimden gelen herşeyi yaptım” mesajı vermiş olacak. Paketin referanduma gitmesi halinde, “CHP, rejim değişikliği getiren bu paketi engellemek için Genel Kurul’da her türlü yöntemi denedi. Genel Kurul dışında ise her türlü siyasi teması yaptı. Gerilime rağmen MHP’ye bile gidildi” mesajı halka verilecek.

 “CHP, HDP’YLE BİRLİK OLDU” GÖRÜNTÜSÜNE ÖNLEM

Başkanlık sistemini getirecek olan pakete AK Parti ve MHP destek verirken, TBMM’de temsil edilen diğer iki parti HDP ve CHP karşı çıkıyorlar. AK Parti’nin 1 Kasım genel seçimlerinde HDP’yi yönelik sert muhalefetini referandum sürecinde de devam ettirmesi bekleniyor. AAK Parti’lilerin bu çerçevede “CHP, HDP’yle ortaklık kurdu” propaganda yapma ihtimali bulunuyor.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun TBMM’deki Anayasa oylamalarının ikinci turundan hemen önce MHP Lideri Bahçeli’ye gitmesi ise, bu görüntüyü kırma önlemi olarak yorumlanıyor.

Kılıçdaroğlu’na eşlik eden CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ve Levent Gök'ün ise görüşmeye katılmaması dikkat çekti.

BAHÇELİ SERT MESAJLAR VERMİŞTİ

Kılıçdaroğlu'nun talep ettiği görüşme öncesinde Bahçeli, Twitter hesabından CHP'nin anayasa görüşmelerindeki tutumuna yönelik sert mesajlar vermişti. Dün Meclis'te partisinin grubunu toplayan CHP lideri, Bahçeli'nin sözlerinin hatırlatılması üzerine randevunun iptal edilmeyeceğini belirterek, "Söz konusu vatansa gerisi teferruattır" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN