Kerkük krizinde PKK şüphesi

Kerkük krizinde PKK şüphesi

Kerkük’te resmi binalarda Irak bayrağının yanında IKBY bayrağının da asılması kararının yankıları sürerken, PKK’yla hareket ettiği iddia edilen Vali Necmeddin Kerim’in örgütün iki numarası Bayık’la fotoğrafları ortaya çıktı.

ÖZEL HABER: EROL METİN

Kerkük’te resmi kurum ve kuruluşlarda Irak bayrağının yanına Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin bayrağının da asılması kararıyla başlayan gerilim sürüyor. Tansiyonun bir hayli yüksek olduğu kentte, etnik bir çatışmanın zemini oluşturulmaya çalışılıyor, Türkmen siyasi liderlerinin asılı fotoğrafları ve Türkmen bayrakları kimliği belirsiz kişilerce kurşunlanıyor. Son dönemde Türkiye’yle ilişkilerini geliştiren Erbil yönetimi ise temkinli bir tavır içinde. Barzani yönetiminden yetkililer, bayrak asılma kararının kalıcı olması konusunda ısrarcı olmazken, tüm bu gerginliğin sorumlusu olarak Celal Talabani’nin partisi Kürdistan Yurseverler Birliği’ne yakınlığıyla bilinen Kerkük Valisi Necmeddin Kerim gösteriliyor. Irak Türkmenleri, Vali Kerim’i PKK’yla bağlantılı olmakla suçluyor. 

2004 yılında şüpheli bir kaza sonucu yaşamını yitiren Türkmenlerin Kerkük davasının önemli isimlerinden Mustafa Kemal Yayçılı’nın oğlu ve Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kutluhan Yayçılı, Türkmenlerin Kerkük’teki kamu binalarında Kürt bayrağının dalgalanmasına asla rıza göstermeyeceğini söyledi. Kararın Türkmenleri ayaklandırdığını belirten Yayçılı, IKBY bayrağının kamu binalarından kaldırılmaması halinde Türkmeneli bayrağı ile misilleme yapacaklarını belirtti. Kararın arkasında Vali Kerim’in olduğunu belirten Yayçılı “KYB ve PKK zaten Kerkük’te de fakto bir durum ortaya çıksın istiyorlardı. Kerkük Valisi zaten hep böyle işi sürüncemeye sokan, Türkmenlerin haklarını yavaş yavaş elinden almaya çalışan biri. Zaman içerisinde emniyet ve askeriyede konumlarımız da elimizden gitti” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN