Kiev’e gitmek yürek ister

Kiev’e gitmek yürek ister

Hırsızlık, vandalizm, sokak eylemleri... Bu kentlerde tehlike kol geziyor. Avrupa’nın ‘en güvenliksiz kentleri’ listesinin başını Kiev çekiyor.

Dünyanın en büyük danışmanlık firmalarından Mercer, Avrupa’nın en güvenliksiz 12 şehrini açıkladı. Her yıl yayımlanan ‘Yaşam Kalitesi Endeksi’, uluslararası şirketlerin yabancı çalışanlarını göndermesi için hangi kentlerin güvenli hangilerinin güvenliksiz olduğunu tespit ediyor. Yeni yayımlanan 2016 listesine göre, yabancılar için Avrupa’nın en tehlikeli kenti Ukrayna’nın başkenti Kiev.

Kiev, hırsızlık, vandalizm ve yüzlerce insanın yaralandığı Rusya karşıtı gösterilerin ardından listenin bir numarasına girdi. Sırbistan’ın başkenti Belgrad da rüşvet ve yolsuzluk sebebiyle güvensiz bulundu.

Yunanistan’ın başkenti Atina ise tasarruf tedbirlerine karşı sık sık düzenlenen eylemler ve son dönemde yükselen suç oranları nedeniyle listenin üçüncü sırasında yer aldı. Bu yılın diğer güvenliksiz kentleri sırasıyla şöyle; Sofya, Budapeşte, Madrid, Roma, Riga,  Zagreb, Bükreş, Londra, Paris.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN