Kilom kadar mutluyum

Kilom kadar mutluyum

Fazla kilolu kişilerin mutlu olma olasılıklarının yüksek olduğu belirlendi. Şişmanlık genellikle kalp rahatsızlıkları, şeker hastalığı ve felç geçirme ihtimalini artıran bir dizi sağlık riskiyle ilişkilendirilir.

Bununla birlikte, yeni bir araştırma, kiloluların daha mutlu yaşayacaklarını ortaya koydu. Sonuçları ‘International Journal of Epidemiology’de yayımlanan araştırma Bristol Üniversitesi’nde Louise Millard ve George Davey Smith liderliğinde yapıldı. Araştırma kapsamında İngiltere’de 37-73 yaş arasındaki 500 bin kadın ve erkeğin genetik veritabanını içeren Birleşik Krallık Biobank analiz edildi. Soruşturma sırasında, bir kişinin beden kitle indeksiyle sağlığı arasındaki bağ hakkında pek çok sonuç çıkarıldı. Bunlar arasında beden kitle indeksi yüksek olan kişilerin tansiyon hastası, diyabet olma ve erken yaşta ergenlik yaşama olasılıkları var. Bununla birlikte, aşırı kilolu kişilerin genellikle sakin bir zihne sahip oldukları belirlendi. Araştırmacılar, bu incelemeyle daha önce bilinmeyen bazı nedensel ilişkileri tespit ettiklerini belirterek “Örneğin, genetik olarak yüksek beden kitle indeksine eğilimli katılımcılar arasında kendilerini sinirli bir kişi olarak algılama ya da gergin olarak nitelendiren çok azdı” diye konuştu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN