‘Kim gelirse vuracağız’

‘Kim gelirse vuracağız’

Erzurum’da, FETÖ üyesi olduğu gerekçesiyle yargılanan ve haklarında dava açılmadan önce polise gidip etkin pişmanlık kapsamında bilgiler veren polis memuru Duran T. ile eşi Safiye T’ye ceza verilmemesi kararlaştırıldı.

 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada savunmasını yapan Duran T, FETÖ’yü eleştirerek bu yapıya Allah, Kur’an ve kitap sevdalısı olarak bildikleri için gittiklerini ancak sonunda hainlik olduğunu gördüklerini söyledi. “Meslektaşlarıma silah sıkanlarla işim olmaz” diyen Duran T, şöyle devam etti: “Bu hainler yüzünden hayatımız mahvoldu, onlar ise yurt dışında sefasını sürmekte.” 15 Temmuz’un çatı davasında eski Üsteğmen Barış Erdemir savunma yaptı. Karargah içinde ölen bir vatandaşı, bir grup asker ile battaniye içinde taşırken görüntüleri kameralara yansıyan Erdemir, o gece nöbetçi olduğu için Genelkurmay Karargahı’nda bulunduğunu iddia etti. Genelkurmay birinci katında bulunan yaralıyı revire bıraktıktan sonra kimin hangi tarafta olduğunu ayırt edemediği için harekat merkezine döndüğünü ifade eden Erdemir, “Güvenlik odasında bekletilirken Albay Osman Kardal, Binbaşı Erhan Metin gelip gidiyordu. Osman Albay, Binbaşı Serkan Kılıç’ın silahlarının yanında olup olmadığını sordu. Osman albaya ‘Silahı kime karşı kullanacaksınız?’ dedim, ‘Kim gelirse’ dedi. ‘İşin sonu ne olacak?’ dedim. ‘Darbe oldu. Sırada Tayyip var, Tayyip’i yakalayacaklar, sonra yargılayacaklar’ dedi” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN