Kim Jong-Un’un üvey ağabeyi Kim Jong-nam’ın suikasta kurban gitmesine ilişkin ilginç detaylar

Kim Jong-Un’un üvey ağabeyi Kim Jong-nam’ın suikasta kurban gitmesine ilişkin ilginç detaylar

Kuzey Kore lideri Kim’in üvey kardeşinin, Malezya’da spreyli saldırı sonucu öldüğü ortaya çıktı. Saldırının ardından havaalanı revirine giden kardeş Kim, kısa süre sonra felç olup öldü. Saldırganlardan biri yakalandı.

Kuzey Kore lideri Kim Jong-Un’un üvey ağabeyi Kim Jong-nam’ın Malezya’da uğradığı suikaste ilişkin yeni bilgiler ortaya çıktı. Kim’in, başkent Kuala Lumpur’daki havalimanında yüzüne bir sprey sıkıldığı iddiasıyla revire gittiği belirtildi. Yerel basındaki haberlere göre Kim, bu olaydan kısa bir süre sonra öldü.

Cinayet nedeniyle Vietnam asıllı 29 yaşında bir kadın gözaltına alındı. Çeşitli yayın organlarında Kim Jang-nam’ın katil zanlılarının iki kadın olduğu, Malezya polisinin bu kişileri ölü ele geçirdiği iddiasına yer veriliyor. Bu arada Kim Jong-nam’ın cenazesinin otopsi yapılmak üzere Kuala Lumpur devlet hastanesine getirildiği ifade edildi. Adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Malezyalı bir yetkili dün Kim’in üvey ağabeyi Kim Jong Nam’ın Kuala Lumpur havalimanında saldırıya uğradığını ve hayatını kaybettiğini açıklamıştı. Kim’in eniştesi ve Ulusal Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Chang Song Thaek, yolsuzluk yaptığı gerekçesiyle 2013’te idam edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN