Kim’le barışa inanıyor

Kim’le barışa inanıyor

Pyongyang’la temaslara başlayan Trump, Kuzey Kore’nin sözünü tutacağına inandığını söyledi. Kim Jong-un’un ile olası bir görüşme için ise “Hemen oradan ayrılabilirim ya da dünya için en büyük anlaşmayı yapabiliriz” degerlendirmesi yaptı.

Güney Kore’nin girişimiyle ABD ile Kuzey Kore arasında başlayan barış rüzgarları esmeye devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’nin füze denemelerini durduracağı konusunda verdiği söze sadık kalacağına inandığını belirtti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Pyongyang’ın kasım ayından bu yana nükleer deneme gerçekleştirmediğinin altını çizen Trump,  Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un, görüşmeler sırasında bu tür denemeler yapmamaya söz verdiğini kaydederek “Verdikleri sözü tutacaklarına inanıyorum” ifadesini kullandı. Kuzey Kore meselesi hakkında Japonya Başbakanı Şinzo Abe ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile telefonda görüştüğünü belirten Trump, her iki ülkenin de Kuzey Kore ile yapılacak bir görüşmeye olumlu baktığını vurguladı. Öte yandan, Pesilvanya’da konuşan Trump, Kuzey Kore’nin barış istediğine inandığını söyleyerek “Artık zamanı geldi diye düşünüyorum” dedi. Trump, görüşme gerçekleştiğinde, “Neler olacağını kim bilebilir? Hemen oradan ayrılabilirim ya da otururuz ve dünya için en büyük anlaşmayı yapabiliriz” değerlendirmesinde bulundu.   

BAŞKAN’IN HAYALİ TANK GEÇİŞİNE ALTYAPI ENGELİA

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Trump’ın Fransa’daki Bastille Günü törenlerinden etkilenip başkent Washington’da yapılmasını istediği askeri geçit töreninin 11 Kasım’da gerçekleştirileceğini duyurdu. Pentagon tarafından ABD Genelkurmay Başkanlığına gönderilen talimatnamede söz konusu askeri geçit töreniyle ilgili planlamaya yer verildi. Talimatnamede başkent Washington’da düzenlenmesi planlanan askeri geçit töreninin 11 Kasım tarihinde gerçekleştirileceği ve Beyaz Saray ile Kongre arasında icra edileceği belirtildi. Aynı açıklamada törende ‘altyapıya maddi zarar verebileceği’ gerekçesiyle tankların yer almayacağı duyuruldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN