Kalfalık, ustalık ve iş yeri açma belgeleri dağıtılıyor

Kalfalık, ustalık ve iş yeri açma belgeleri dağıtılıyor

Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatih Çetin, kalfalık, ustalık ve iş yeri açma belgesi sınavlarının sona ermesiyle birlikte sınavlarda başarılı olanların belgelerinin dağıtımının devam ettiğini söyledi

Kalfalık ve ustalık sınavlarının sona erdiğini söyleyen Çetin, “2015-2016 Haziran Dönemi kalfalık ve ustalık sınavları 30 Haziran tarihinde sona erdi. Lüleburgaz Mesleki Eğitim Merkezi’nin çalışmaları, sanayimizin ve esnafımızın mesleki eğitime ilgisinin arttırmasını sağlamıştır. Bunun doğal sonucu olarak her yıl Ocak-Haziran ve Eylül aylarında yapılan kalfalık ve ustalık sınavlarına yoğun katılım olmaktadır” dedi.Başaralı olan kalfa ve ustaların belge almaya hak kazandığını söyleyen Çetin, “2015-2016 Eğitim ve Öğretim Yılı Haziran Döneminde merkezimize müracaat edip kalfalık ve ustalık sınavlarına girerek başarılı olan adaylarımız kalfalık ve ustalık belgesi almaya hak kazanmıştır. Diğer merkezlerde sınavlara giren adaylarımızın sınav notlarının bize ulaşmasıyla birlikte belgeler hazırlanarak onaya sunulmuştur” diye konuştu.Belge almayı hak kazananları kutladığını aktaran Çetin, “Biz mesleki eğitim merkezi personeli olarak Lüleburgaz’da kanun kapsamında 152 farklı meslek dalında faaliyet gösteren fabrika ve işyerlerimizi elimizden geldiğince bilgilendirmeye çalışıyoruz. AB uyum süreciyle birlikte herkesin bildiği, yaptığı mesleği belgelendirmesi önelidir. Bizler bunun bilincinde olarak hareket ediyoruz, sevgili Lüleburgazlı esnaf ve çalışanlarımızın da bizlere gelerek nasıl belge alabilecekleri konusunda fikir almalarını bekliyoruz. Bu vesile ile Lüleburgaz’ın gelişmişlik düzeyenin artmasında nitelikli meslek elemanı olarak büyük katkılar göstereceklerini umduğuz tüm belge almaya hak kazananları kutluyorum” ifadelerini kullandı.Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine göre kalfalık belgesi alanların ustalık eğitimi kayıtlarının alındığını aktaran Çetin, “Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliğine göre kalfalık belgesi alanların ustalık eğitimi kayıtlarını almaktayız. Ustalık Belgesi/ İşyeri Açma Belgesi alanların ise Usta Öğreticilik Kurslarına başvurularını almaktayız. Kalfalık belgesi sahipleri kayıt yaptırıp, 240 saatlik Ustalık Eğitimi Kursunu tamamlarlarsa 2 yıl pratik çalışma süresi sonunda, 240 saatlik Ustalık Eğitimi Kursuna katılmayanlar ise 5 yıllık pratik çalışmalarını tamamladıktan sonra ustalık sınavlarına girebilirler” dedi.Belge almaya hak kazananları tebrik eden Çetin, “Haziran döneminde merkezime müracaat ederek sınavlara girme hakkı elde eden vatandaşlarımızdan 61 kişi kalfalık belgesi, 51 kişi ustalık belgesi ve 14 kişi ise iş yeri açma belgesi almayı hak kazanmıştır. Belge almaya hak kazanan tüm adaylarımızı tebrik ediyor, mesleki hayatlarında sağlık ve başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

KIRKLARELİ/İHA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN