Kızılay saldırısında 300 kg RDX ve gübre kullanıldı

Kızılay saldırısında 300 kg RDX ve gübre kullanıldı

Kızılay Güvenpark’taki bombalı saldırıyı düzenleyen kadın terörist Seher Çağla Demir’in, olaydan önce Ankara Seyranbağları’nda kiralık bir evde kaldığı tespit edildi. Patlamada 300 kilogram RDX ve Amonyum Nitrat patlayıcı kullanıldığı belirlendi. Suriye’de eğitim aldığı ortaya çıkan kadın teröristin, Ankara’ya 26 Şubat günü saat 12.54’te giriş yaptığı ve Başkent’in çeşitli noktalarında görüldüğü anlaşıldı.

[karar]
HÜSEYİN YORULMAZ

Ankara Kızılay’da meydana gelen ve 37 kişini ölümüne neden olan intihar saldırısını gerçekleştiren kadın terörist Seher Çağla Demir’le ilgili detaylar ortaya çıktı.

Seher Çağla Demir’le ilgili 5 Aralık 2013 tarihinde ailesi tarafından polise kayıp olduğuna dair bilgi verildiği, bir gün sonra da kadın teröristin Suriye’de olduğunun tespit edildiği öğrenildi. Kadın teröristin Suriye’de terör örgütü YPG’ye katıldığı, burada eğitim aldığı ve Ankara’ya 26 Şubat 2016 tarihinde saat 12.54’te giriş yaptığı tespit edildi.

KİRALIK EVDE KALMIŞ

Canlı bomba Seher Çağla Demir’in Seyranbağları Mahallesi’nde kiralık bir evde kaldığı tespit edildi. Demir’in Kızılay’daki patlamayı gerçekleştirirken yanında ikinci bir kişinin olup olmadığı netlik kazanmadı. Ayrıca olayla ilgili üçüncü bir kişinin olup olmadığı da araştırılıyor.

PATLAMADA 300 KİLO RDX KULLANILMIŞ

İntihar saldırısında kullanılan patlayıcıyla ilgili bilgiler de netleşti. Bombalı araçta 300 kilogram RDX ve Amonyum Nitrat kullanıldığı tespit edildi. Olayla ilgili Ankara, Diyarbakır, Gaziantep, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da düzenlenen operasyonlarda 18 kişinin gözaltına alındığı, 8 kişinin sorgulamalarının ardından serbest bırakıldığı, 4 kişinin daha arandığı öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN