Kol çantası bile baş ağrısı yapıyor

Kol çantası bile baş ağrısı yapıyor

Baş ağrınızın az uyku, hormonlar veya susuzluktan kaynaklandığını düşünüyorsunuz ama kaynağı tahmin etmeyeceğiniz bir şey olabilir. İngiliz fizyoterapist Naomi Sofer, baş ağrısının bilinmeyen beş nedenini sıraladı...

Kol çantası: Kolunuzda taşıdığınız çantanın ağırlığının, kilonuzun yüzde 10’undan daha düşük olması gerektiğini biliyor musunuz? Çünkü daha fazla vücutta strese yol açıyor, o da baş ağrısına dönüşüyor. Ağır bir çantayı her gün aynı kolunuzda taşımak boyun ve omzunuzun gerilmesine de neden oluyor, o da baş ağrısının bir sebebi. Fizyoterapist Naomi Sofer, sırt çantası kullanmanızı öneriyor, eğer taşıdığınız malzeme ağır ise tekerlekli modelleri tavsiye ediyor.

Ağrı kesicinin fazlası: Eğer düzenli olarak ağrı kesici kullanıyorsanız, yani haftada iki ya da üçten fazla, bu size bir süre sonra baş ağrısı olarak geri dönecektir. Düzenli ağrı kesici kullanmanın düzenli baş ağrısına yol açtığını belirten uzmanlar, 10 gün boyunca ağrı kesici almamanızı, vücudunuzu bu ilaçlardan temizlemenizi söylüyor.

Ağırlık kaldırmak: Ağırlık kaldırırken yanlış alınıp verilen nefesin başağrısına yol açtığı belirtiliyor. Bazı kişilerin ağırlık kaldırırken yüzlerinin kırmızılaştığı, nefesini tuttuğunu belirten uzmanlar, bunun tansiyonu yükselttiğini ve hızla kötüye giden bir baş ağrısına neden olduğunu söylüyor. Bu tip baş ağrısına yol açan diğer faktörler ise öksürmek ve hapşırmak.

Fazla oturmak: Çok fazla oturmak kafatası ve boyundaki eklem ve kaslara baskı uyguluyor, ‘servikojenik baş ağrısı’na neden olabilir. Çok fazla oturmayın, sık sık ayağa kalkıp düz bir zeminde durun ve çenenizi hafifçe sıkıştırın. Oturduğunuz yerde başınızı hafifçe dizinize doğru getirerek esneyin.

Çalar saat baş ağrısı: Eğer gece saat 01.00-03.00 arasında baş ağrısıyla uyanıyorsanız ‘çalar saat’ veya hipnik adı verilen baş ağrısından dolayı acı çekiyorsunuz demektir. Genelde 60 yaşın üzerindeki kişilerde ortaya çıkan bu ağrı tipinde su içmek, biraz dışarıda nefese almak ağrı kesici kullanmaktan daha yararlı olabilir. Bu arada araştırmacılar, düzenli egzersizin baş ağrısı sıklığını ve şiddetini azaltabileceğine dair bulgular da tespit etmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN