Kozmetikçilere kılavuz standartı

Kozmetikçilere kılavuz standartı

Kozmetik ürünlerin kullanımı mevzuatı değişiyor. Artık sertifikasız ürünlerin ticari adında organik ve doğal ibaresi geçmeyecek ve organik olan ürünlerde içindekiler listesine de yer verilecek

Kozmetik ürünlerin kullanımıyla ilgili yeni bir kılavuz hazırlayan Sağlık Bakanlığı, sertifikasız ürünlerin ticari adında organik ve doğal ibarelerinin kullanımına son verdi. Organik içeriğe sahip olan ürünlerde içindekiler listesinde tüm bileşenleri belirtecek. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı Osman Arıkan Nacar, tüketicileri kozmetikler hakkında bilgilendirmek, ürünlerin yanlış kullanımından kaynaklanabilecek tehlikeleri önlemek ve güvenli şekilde kullanılmasına yol göstermek amacıyla hazırlandıklarını belirtti.

ÜRETİCİ BİLGİLERİ OLACAK

Kozmetik ürünlerin ambalajlarında yer alan bölümde imalatçı hakkında bilgiler de verilecek. Ürünün ambalajı üzerinde markası, tipi, cinsi veya türü yazılacak ve ürün içerik bilgisi bulunacak. Ambalajda, üretici, imalatçı ya da ithalatçıya yönelik bilgiler olacak, ürün kullanılırken dikkat edilmesi gerekenler önemle belirtilecek. Özellikle ürünlerin ambalajlarında, herhangi bir hastalığı tedavi etme, teşhis koyma, fizyolojik fonksiyonu düzeltme, değiştirmeye ilişkin ibare veya görseller olmayacak.

ORGANİK ALIRKEN DİKKAT

Kozmetik dışı işlevlere sahip olan ürünlerin özellikleriyle ilgili iddialara yer verilmeyecek. Kozmetik, organik veya doğal ürün özelliği sertifikalı olup ilgili kuruluşun logosunu taşımıyorsa, ticari adında organik ya da doğal ibaresi kullanılamayacak. Kozmetiklerin organik bileşenler içermesi durumunda, içindekiler listesinde organik bileşenler belirtilecek.
Uygulama bölgesi cinsel organ veya burun içi gibi kısımlar olan ürünlerde ve huzursuz bacak sendromuna bağlı yorgun, şişmiş, ağırlaşmış bacak şikayetlerini gideren ürünler de kozmetik olarak değerlendirilmeyecek. Özel kullanım amaçlı diş beyazlatıcı ürünler, sadece diş hekimleri tarafından satılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN