Kudüs tasarısı haftabaşında BM Güvenlik Konseyi'nde görüşülecek

Kudüs tasarısı haftabaşında BM Güvenlik Konseyi'nde görüşülecek

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Kudüs'le ilgili mevcut durumun tek taraflı değiştirilmesine karşı çıkan karar tasarısını görüşecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Karaman'da yaptığı konuşmada Doğu Kudüs'e Türkiye'nin büyükelçilik açacağının açıklayarak, "Konya'daki Kudüs Mitingi'ne telekonferansla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Amerika'nın Kudüs'le ilgili kararının iptali için BM nezdinde de girişimler başlatıyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Erdoğan, "Önce Güvenlik Konseyi'nde, orada veto olursa BM Genel Kurulu'nda bu haksız ve hukuksuz kararın iptali için çalışacağız" demişti.

BM'de aralarında Mısır gibi ülkelerin de bulunduğu bir heyet tarafından hazırlanan tasarı Filistin yönetimi ile yapılacak görüşmelerin ardından belirlenen takvimle Güvenlik Konseyi'nin gündemine getirilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN