Hat ve kaligrafinin dansı

Hat ve kaligrafinin dansı

Modern hat sanatının usta isimlerinden Savaş Çevik'in "Çizgi Ötesi" adlı hat sergisi, 23 Mart Cumartesi günü Nevmekan Sahil Galeri'de sanatseverlerle buluştu. Çevik'in son dönem eserlerinden oluşan sergi, yoğun ilgi gördü. Sergi, 11 Nisan’a kadar görülebilir.

Modern hat sanatının usta isimlerinden Savaş Çevik’in ‘Çizgi Ötesi’ hat sergisi 23 Mart Cumartesi günü saat Nevmekan Sahil Galeri’de açıldı. Hattat Çevik’in son dönem eserlerinden oluşan serginin açılışına ilgi yoğun oldu.

25kr02-gobek2.jpg

Serginin açılışında konuşan Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer, Üsküdar Belediyesi’nin bugüne kadar hat sanatının sayısız örneklerini sanatseverlerle buluşturduklarını vurgulayarak, “Değerli sanatçımız Savaş Çevik beyefendinin çalışmaları da bu sanat alanının en güzel örneklerini oluşturuyor. Bu birbirinden değerli eserlerden oluşan serginin ramazan ayının bereketine katkı sunacağı düşüncesindeyiz. Bu birbirinden değerli eserlerimizin izleyicisi bol olsun” dedi. Sanatında 50 yılı geride bırakan usta hattat Çevik ise bu serginin 24. kişisel sergisi olduğunu ve 47 eserini izleyiciye sunduğunu belirtti.

25kr02-gobek1.jpg

Grafik alanındaki eğitmen kimliği ile de tanınan, hat sanatında hem klasik hem de yenilikçi eserler vermesiyle tanınan Çevik, şunları kaydetti:

“Kaligrafi ve tipografiyle hat sanatı birleştiği zaman ortaya çok özgün şeyler çıkabiliyor. Hat sanatında farklı kompozisyon biçimlerini ilk defa ben ortaya koydum. Farklı yazı formları geliştirdim. Benim geliştirdiğim çapraz müsenna yazı formu, yerli ve yabancı hattatlar tarafından kullanılıyor.”

Sergi, 11 Nisan’a kadar görülebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN