Kuzey Kore lideri Kim, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüştü

Kuzey Kore lideri Kim, Çin Devlet Başkanı Şi ile görüştü

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un 2011'de iktidara gelmesinden beri ilk kez yurtdışı ziyareti gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü. Çin devlet medyası, Kim'in Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile görüştüğünü doğruladı.

Kim Jong-un ve eşinin Çin'e ziyarette bulunduğunu hem Çin medyası hem de Kuzey Koreresmi haber ajansı doğruladı.

Ziyaret sırasında Şi ile görüşen Kim, ABD ile görüşme niyetinde olduklarını teyit etti. İki lider, Kore Yarımadası'ndaki gerilimin düşürülmesini ve ikili ilişkileri görüştü.

İLK ZİYARET

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nisanda Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, mayısta ABD Başkanı Donald Trump ile yapması planlanan zirveler öncesinde Kuzey Kore'den Çin'e üst düzey bir ziyaret gerçekleştirildiği iddiası birkaç gündür gündemdeydi. Kim'in Trump ABD Başkanı seçildiğinden beri nükleer silah ve füze denemelerini tırmandırması, Trump'ın buna savaş tehditleriye yanıt vermesi nedeniyle Pyonyang-Pekin ilişkilerinin bozulduğuna dair spekülasyonlar yapılıyordu.

18-03/28/screenshot_1.jpg

Çin devlet medyasının doğruladığı ziyaret, henüz Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'le yüz yüze görüşmemiş olan Kim Jong-un'un Pekin'e ilk resmi ziyareti anlamını da taşıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN