Lavrov, Kuzey Kore'nin nükleer denemesi konusunda açıklamalarda bulundu

Lavrov, Kuzey Kore'nin nükleer denemesi konusunda açıklamalarda bulundu

Kuzey Kore'nin yeni nükleer deneme konusu hakkında açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 'çok endişeli' olduklarını söyledi.

Lavrov, Cenevre'de ABD'li mevkidaşı John Kerry'yle gerçekleştireceği görüşme ve Japonya Dışişleri Bakanı Fumio Kişida'yla yapacağı telefon konuşmasının ardından Pyongyang'a, BM kararlarını izlemesi gerektiği konusunda 'güçlü bir sinyal' gönderileceğini belirtti. Lavrov, "Denemeler nedeniyle ciddi anlamda endişeliyiz. BM Güvenlik Konseyi kararlarının yerine getirilmesi gerekiyor. Bununla ilgili güçlü bir sinyal göndereceğiz" dedi.

Kuzey Kore, beşinci nükleer denemesini gerçekleştirdiğini ulusal televizyonunda yayınlanan bir açıklamayla doğrulamıştı. Sputnik'in haberine göre açıklamada, yeni bir nükleer savaş başlığının denendiği ve ülkenin balistik füzelerinin nükleer başlık taşıyabilecek kapasiteye ulaştığı kaydedilmişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN