Lavrov: Putin, sınır ihlali nedeniyle Erdoğan'dan özür dilemişti

Lavrov: Putin, sınır ihlali nedeniyle Erdoğan'dan özür dilemişti

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesinden sonra Başkan Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan özür dilediğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının, 3 Ekim'de Türk hava sahasını ihlal etmesinden sonra Başkan Vladimir Putin'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilediğini söyledi.

Lavrov, İtalyan gazetecilere yaptığı açıklamada 3 Ekim'de bir Rus jetinin birkaç saniyeliğine Türk hava sahasını ihlal ettiğini, bunun üzerine Türkiye'den özür dilendiğini belirtti. Lavrov, "Başkan Putin, Erdoğan'la şahsen görüştü. Bu kesinlikle o kadar da ciddi bir ihlal değildi. Türkler de bunu biliyordu. Biz Türkiye'ye karşı herhangi bir düşmanca eylem planlamamıştık" ifadelerini kullandı.

Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden uçağının düşürülmesinin ardından, Türkiye resmi olarak özür dilemediği sürece ilişkilerin eski haline dönmeyeceğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN