LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? Birinci yerleştirme başvuruları için bugün son gün

LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? Birinci yerleştirme başvuruları için bugün son gün

LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? Birinci yerleştirme başvuruları bugün tamamlanacak. 5 Ağustos'ta sonuçlar açıklanacak. Sonrasında ikinci nakil dönemi başlayacak ve 8 Ağustos'a kadar sürecek. İkinci nakil sonuçları 10 Ağustos'ta açıklanacak. Bunun ardından hala bir yere yerleşememiş olan öğrenciler nakil komisyonlarınca yerleştirilecek. İşte detaylar...

LGS nakil sonuçları ne zaman açıklanacak? Birinci yerleştirme başvuruları için bugün son gün. LGS sonuçlarının ardından herhangi bir okula yerleşemeyen ya da yerleştiği okulu değiştirmek isteyen öğrenciler 2 dönemde yapılacak nakil yerleştirme sürecine girdi. Birinci nakil dönemi için başvurular bugün sona eriyor.

BİRİNCİ NAKİL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Yerleştirmeye esas birinci nakil sonuçları 5 Ağustos'ta açıklanacak.

BİRİNCİ NAKİL BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, https://e­-okul.meb.gov.tr adresinden ya da herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden yapılacak ve ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak. 

İKİNCİ NAKİLLER NE ZAMAN?

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları 5-8 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.Sonuçlar ise 10 Ağustos'ta açıklanacak ve böylelikle merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak.

NAKİL KOMİSYONLARINCA YERLEŞTİRME BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN