LYS için de 15 dakika uyarısı

LYS için de 15 dakika uyarısı

Yaklaşık 2 milyon öğrencinin ter dökeceği LYS’ler için başvurular dün başladı. ÖSYM’den ise YGS’ye damga vuran 15 dakika kuralıyla ilgili yeni uyarı geldi. LYS’de de saat 09.45’ten sonra gelenler salona alınmayacak.

Üniversiteye girişte ikinci basamak olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) başvurular dün başladı. YGS’den herhangi bir puan türünden 180 ve üstü alanlar LYS’ye başvurabilecek. Adayların 17 Nisan’a kadar başvuru işlemlerini tamamlaması gerekiyor. Sınav ücreti ödeme işlemleri 18 Nisan’da sona erecek. Ödemelerini bankalardan yapacak olan adaylar için son saat mesai bitimi, internet adresi üzerinden tamamlayacak olanlar için ise gün sonuna kadar olacak. Adaylar, ilk önce bölüm belirtmeksizin 60 lira sınav ücreti yatıracak. Öğrenciler, ayrıca girmek istedikleri her sınav için ayrı 40 lira para ödeyecek. Sınava girme kısıtlılığı bulunmuyor. ÖSYM, başarısız kayıt işleminden sorumlu olmayacak. Adaylar, başvuru işlemlerini yaptıktan sonra sınava ilişkin bilgilerini, başvuru süresi içinde (4-17 Nisan 2017 tarihleri arasında) ÖSYM’nin ‘ais.osym.gov.tr’ internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle değiştirebilecek. Başvuru süresi tamamlandıktan sonra, bu bilgilerde değişiklik  yapılamayacak.

Öte yandan YGS’de bu ilk kez uygulanan ‘15 dakika’ kuralı LYS’de de geçerli olacak. ÖSYM, LYS adaylarına yönelik saat 10.00’da başlayan sınavlarda saat 09.45’ten sonra, saat 14.30’da başlayan sınavda saat 14.15’ten sonra sınav binalarına alınmayacakları uyarısında bulundu. Beş ayrı dalda düzenlenen LYS kapsamında sınav yapılacak alanlar, tarihleri ve saatleri şöyle:      

  Matematik Sınavı (LYS-1):
11 Haziran 2017 (Pazar) saat 10.00      

Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2):
17 Haziran 2017 (Cumartesi) saat 10.00      

Edebiyat-Coğrafya Sınavı (LYS-3): 18 Haziran 2017 (Pazar) saat 10.00      

Sosyal Bilimler Sınavı (LYS-4):
10 Haziran 2017 (Cumartesi) saat 10.00      

Yabancı Dil Sınavı (LYS-5):
17 Haziran 2017 (Cumartesi) saat 14.30

AÇIK UÇLU İLK LYS 11 HAZİRAN’DA

 Bu yıl ilk kez LYS’lerde açık uçlu sorular da yer alacak. Bu sorular, tek kelimelik ya da tek sayılık cevaplardan oluşacak. Her LYS oturumunda (LYS-1, LYS-2, LYS-3, LYS-4 ve LYS-5) üçer kısa cevaplı açık uçlu soru sorulacak. LYS’de yer alacak açık uçlu soruların cevapları, adaylar tarafından ilgili kutucuklara ilan edilen soru örneklerinde bulunduğu gibi yazılıp kodlanacak. Cevap kağıdına kodlama yapmayan öğrencilerin, yanıtları geçersiz sayılacak. Kısa cevaplı sorular, değerlendirilirken dört yanlış bir doğruyu götürmeyecek. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN