LYS üniversite tercih yerleştirme sonuçları tıkla sorgula! ÖSYM üniversite sonuçları SON DAKİKA

LYS üniversite tercih yerleştirme sonuçları tıkla sorgula! ÖSYM üniversite sonuçları SON DAKİKA

Tercih işlemlerini yapan adayların heyecanla beklediği LYS 2017 üniversite tercih ve yerleştirme sonuçlarında ÖSYM'den son dakika açıklaması! 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı yaklaşırken bu yıl üniversiteye gidecek olan adaylarında en çok merak ettiği konu hangi üniversite ve hangi bölümleri kazandıkları oldu. Tercihlerini yapan adayların gözü şimdi ÖSYM üniversite yerleştirme sonuçlarında. Siz de haberimizde yer alan bağlantı linkinden LYS tercih yerleştirme sonuçlarını sorgulayabilirsiniz. Sonuçlar osym.gov.tr adresinden açıklanacak.

LYS üniversite tercih ve yerleştirme sonuçlarında heyecan dorukta. Binlerce adayın merakla beklediği ÖSYM üniversite yerleştirme sonuçlarında artık sona gelindi. Adaylar sonuçları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden sonuç ekranı kısmından aday şifreleriyle öğrenebilecekler. Üniversite tercih işlemlerini geçtiğimiz günlerde tamamlayan adaylar şimdi de sonuçlar için bekleyişe geçti. Peki Üniversite tercih sonuçları açıklandı mı? Sonuçları nasıl öğrenebileceksiniz? İşet tüm detayarıyla 2017/2018 ÖSYM LYS üniversite yerleştirme sonuçları hakkında merak ettikleriniz.

YGS ile başlayan üniversite maratonu LYS ile geçtiğimiz aylarda sona erdi. Sınavın ardından tercşh yapan öğrenciler şimdilerde bekleyişe geçti. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi, tercih başvurularını değerlendirir değerlendirmez sonuçları adayların hizmetine sunacak. Herkesin bildiği yanlış ise sonuçlar, ÖSYM’nin AİS sayfasında değil, ÖSYM’nin sonuç sayfasında açıklanıyor olması. Binlerce öğrenci AİS sayfasını ziyaret ederken sonuçlar ÖSYM'nin Sonuç sayfası kısmından yayınlanacak.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI

Sınav merkezi, tercih sonuçları olarak “net bir tarih” belirtmiyor. Sınav sonuçlarının tarihini veren ÖSYM; yerleştirmelerde ve tercihlerde tarih vermiyor. KPSS genel tercih başvurularında sonuçlar üzerinden hareket edildiğinde, sınav merkezi başvurulardan 17 gün sonra sonuçları açıkladı. Geçen seneler baz alındığında sınav merkezi, başvuruları 15 gün önceden açıklamıyor. Sonuçlar en erken 11 Ağustos 2017 tarihinde açıklanabilir.

ÜNİVERSİTE TERCİH SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN... 

Yukarda yer alan linkten ÖSYM Sonuç sayfasına ulaşabilirsiniz. Sonuçlar açıklandığı andan itibaren sonuç sayfasında adayların hizmetine açılacaktır. Siz de en hızlı bir biçimde sonuçları haberimizden takip edebilirsiniz.

17-07/30/1-1501415311.jpg

2017/2018 ÜNİVERSİTE KAYITLARI

Adayların dikkat etmeleri gereken hususlardan biride üniversite kayıt tarihlerinin ne zaman olduğu. Yerleştirme sonuçlarının ardından öğrenciler yerleştikleri okullara giderek kayıtları yapacaklar. Bu sonuçların ardından okulların internet sitelerinden yapılan açıklamalarını takip etmeleri gerekiyor. YÖK, milyonlarca adayı ve velileri ilgilendiren önemli bir karar aldı. YÖK, üniversitelere kayıt ve ek yerleştirme başvuru tarihlerinde değişiklik yaptı. Eylül ayında başlayan kayıt tarihleri bu yıl Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Ağustos'ta alınan ek yerleştirme başvuruları Ağustos'ta sona erecek. Ek yerleştirme kayıt tarihleri Eylül'de yapılacak. Üniversite kayıt tarihleri aslında geçen yıl erkene çekilecekti.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

a) Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı veya onaylı örneği ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi

b) Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmî belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

c) 12 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

d) Katkı payının/öğretim ücretinin ödenmesi ile ilgili belge

e) Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri

ÜNİVERSİTE E-KAYIT

YÖK, üniversite tercihlerinin Temmuz - Ağustos 2017'de alınacağını, kayıtların ise Ağustos 2017'de yapılacağını bildirdi. YÖK'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında üniversite adayları tercihlerini Temmuz - Ağustos'ta yapacak. ÖSYS sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ise bütün üniversitelerde, Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Yükseköğretim Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında ilk olarak 2014-2015 eğitim öğretim döneminde 32 devlet üniversitesinde başlatılan, elektronik kayıt (e-kayıt) uygulamasına bu yıl devlete ait bütün yükseköğretim kurumlarında geçilecek. Bu kapsamda, 2017-2018 eğitim öğretim döneminde devlet üniversitelerine yerleşen bütün öğrenciler, elektronik kayıt (e-kayıt) işlemlerini Ağustos'ta yapabilecek.

Öğrenciler isterlerse e-kayıt isterlerse de üniversitelerine giderek şahsen kayıt yaptırabilecek. Süresi içerisinde şahsen kayıt veya e-kayıt yaptırmayan ve işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedecek. E-kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, "turkiye.gov.tr/" adresinden "e-hizmetler" bölümündeki "Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı" başlığı altında açılacak olan "Üniversite e-Kayıt" seçeneğini tıklayarak kayıt işlemini gerçekleştirebilecek. Kaydını tamamlayan öğrenciler kayıt olduklarını gösterir barkotlu çıktı da alabilecek. E-kayıt işlemi 2017-2018 öğretim dönemi için ÖSYM'den temin edilecek yerleşenlere ilişkin veri içerisindeki öğrencileri kapsayacak. E-kayıtta, özel yetenek programları ile yükseköğretim kurumlarınca elektronik kaydı uygun görülmeyen (sağlık raporu, heyet raporu gerektirdiğinden) bazı programlar dahil edilmeyecek.

17-07/30/00009015122.jpg

BUNA DİKKAT!

Okul birincilerine verilen puan sınavlarda bir kez kullanılabilir. Sonraki senelerde okul birincileri sınav merkezinin verdiği puanı kullanamıyor. Yerleştirilme olmadığında aday, ek yerleştirme üzerinden tercih yapabilir. Tercihler için tekrardan başvuru yapılmıyor. Yüksek lisans yapan vatandaş, tekrardan sınava girip, tercih yapabilme hakkına sahip olursa, üniversite okuyabilir.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN?

KYK'ya ait yurtlarda barınmak isteyen öğrenciler internetten başvurabilecek. 2017-2018 öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'na girerek yurt içi ve KKTC'de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri için Ağustos'a kadar KYK'nın "www.kyk.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak, başvuru formundan yurt başvurusu yapabilecek. 2017/2018 KYK Burs Başvuruları Eylül'de sona erecek.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılı yaklaşırken bu yıl üniversiteye gidecek olan adaylarında en çok merak ettiği konu hangi üniversite ve hangi bölümleri kazandıkları oldu. Tercihlerini yapan adayların gözü şimdi ÖSYM üniversite yerleştirme sonuçlarında. Siz de haberimizde yer alan bağlantı linkinden LYS tercih yerleştirme sonuçlarını sorgulatabilirsiniz. Sonuçlar ais.osym.gov.tr adresinden açıklanacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN