Macaristan Başbakanı Orban: AB'nin ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var

Macaristan Başbakanı Orban: AB'nin ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var

Başbakan Yıldırım, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Orban yaptığı açıklamada, "Türkiye Avrupa'nın önemli müttefiklerinden birisi. AB'nin ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Macaristan Başbakanı Victor Orban ile ortak açıklama yaptı.

Yıldırım açıklamasında, "Macaristan ile tarihten gelen bir dostluğumuz var. 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından Macaristan 16 Temmuz sabahı tereddütsüz destek verdi. İki ülke olarak bundan sonra da üst düzey ziyaretleri devam etme kararı aldık. Ortak sınırımız olmasa da Macaristan'ı komşumuz olarak görüyoruz. Birçok kardeş şehir ilişkimiz var, bunu daha da geliştirmek istiyoruz" dedi.

'ORTAK PROJELER ÜRETEBİLİRİZ'

Macaristan'ın 11 Nobel ödüllü bilim adamı var. Bilim yönünde de birlikte çalışabiliriz. Spor alanında da gelişmiş olan Macaristan'la gençlik ve spor alanında da ortak projeler üretebiliriz" dedi.

Macaristan Başbakanı Orban ise; "4 yıl önce gelmiştim Türkiye'ye. Türkiye'de 4 yılda çok değişiklikler oldu. Başbakan Binali Yıldırım'ın da dediği gibi Türklerle Macarlar arasında büyük bir bağ var. Macaristan'da hamam adeti vardır ve benim gittiğim hamamda da Kerim Paşa yazmaktadır. Birbirimizin tarihi iç içedir. Burada kendimi evimde gibi hissettim. Diplomasi de önemli şeyler söz konusu. Macaristan ve Türkiye NATO'nun kararlı üyeleridir. Türkiye Avrupa'nın önemli müttefiklerinden birisi. Uluslarası mücadelede Türkiye'nin çabaları için Başbakan Yıldırım'a teşekkür ediyorum. Türkiye'nin istikrarlı olması Avrupa'nın da menfaatinedir. Avrupa'da terörle mücadelede, göçle mücadelede Türkiye'nin gösterdiği çaba için teşekkür ettim. Türkiye'nin menfaati Türkiye'nin istikrarı hem Macaristan'ın hem de Avrupa'nın menfaatinedir. Uluslar arası forumlarda Türkiye ile işbirliği yapıyoruz" dedi.

'FAZLA NAZ AŞIK USANDIRIR'

Başbakan Binali Yıldırım, Macaristan Başbakanı Victor Orban soruları cevapladı. Binali Yıldırım: AB'ye üyelik müzakerelerine yönelik soruya, "Bizde bir laf var, fazla naz aşık usandırır. AB'nin bu konuda biraz daha hızlı hareket etmesinde fayda var"

Orban, "AB'nin ve Avrupa'nın Türkiye'ye ihtiyacı var" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN