Makedon polisi göçmen grubuna geçiş izni verdi

Makedon polisi göçmen 
grubuna geçiş izni verdi

Yunanistan'dan Makedonya'ya girmek isteyen göçmenlerin bir kısmına izin verildi.

Makedon polisi, güneydeki Gevgeli kasabasından ülkeye geçmek isteyen göçmen grubundan, çoğunluğu kadın, çocuk ve yaşlılardan oluşan yaklaşık 200 kişinin geçmesi için sınır kapısını açtı.

Almanya'ya geçmek istiyorlar

Suriye'den gelen Selim Mahmud Şükrü, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gevgeli'den trenle Sırbistan'a, oradan da Almanya'ya gitmek istediğini söyledi.

''Koridorun açıldığı duyduk''

Şükrü, "Bir ay önce Suriye'den kaçmayı denedim, iki kez Kamışlı'ya geri çevrildim. Avrupa'ya doğru gidebileceğimiz bir 'koridor'un açıldığını duyduk.  İzmir’den Yunanistan’a oradan da Makedonya sınırına geldik. İlk olarak ailelerin geçişine izin verdiler, biz de onlardan biriyiz. Almanya'daki akrabalarımıza gitmek istiyoruz” dedi.

Kontroller devam ediyor

Yunanistan sınırında bulunan ve nöbet tutan Makedonya Silahlı Kuvvetleri temsilcilerinden, önümüzdeki saatlerde de bir grubun daha geçmesine izin verileceği öğrenildi. Makedonya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İvo Koteski, hükümetin sınırlardaki göçmen yoğunluğu nedeniyle "kriz hali" ilan ettiğini, bu doğrultuda sınırlardaki kontrollerin de arttırıldığını söyledi.

Makedonya İçişleri Bakanlığı, 2 ay içerisinde Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden 44 binden fazla göçmenin geçici sığınma talebinde bulunduğunu açıklamıştı.

GEVGELİ/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN