Malul sayılmayan gaziler için kanun Meclis’e geliyor

Malul sayılmayan gaziler için kanun Meclis’e geliyor

SGK tüzüğündeki santim kriteri nedeniyle malul sayılmayan 19 bin gazi için beklenen kanun teklifi tamamlandı. KARAR’ın duyurduğu soruna çözüm getirmesi beklenen düzenleme, önümüzdeki günlerde AK Partili vekiller tarafından Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na gitti.

KENAN BUTAKIN/İSTANBUL

Terörle mücadele yaralanıp vücutlarında kalıcı hasarlar alan 19 bin kişinin gazilik ünvanı alamaması KARAR’ın iki ay önceki manşetiyle ortaya çıkmıştı. Mağduriyetin perde arkasında da SGK’nın gazilik kriterleri olduğu öğrenildi. Malul sayılmayan gaziler olarak bilinen gazilerin mağduriyetine neden olan 1953’te çıkarılan tüzük nedeniyle, vücutlarında kurşun ve şarapnel parçaları ile yaşayan, çatışmada parmaklarını bile kaybedenlerin gazilik unvanı alamadığı kaydedildi. Sorunun çözümüne yönelik ilk adım da Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Ahmet Selim Köroğlu ile yapılan görüşmede atıldı. Malul Sayılmayan Gaziler Derneği’nin yürüttüğü çalışmada da önceki gün yeni bir gelişme yaşandı. AK Parti’li milletvekilleri ile görüşen dernek yöneticilerine bir kanun teklifinin Meclis gündemine getileceği açıklandı. Önümüzdeki günlerde Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilecek kanun teklifini KARAR’a değerlendiren dernek yönetimi, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Teklifimiz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na sunulacak. Malul Sayılamayan Gaziler Derneği olarak bizler, yaklaşık üç yıldır mücadelemize hız kesmeden devam ediyoruz. Tek çatı altında, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz ve yalnızca mücadelemize odaklandığımız müddetçe aşamayacağımız engel, altından kalkamayacağımız yük yoktur. Bu süreçte herkesin üzerine düşen ise sabretmek, kenetlenmek ve mücadele etmektir. En kısa zamanda da gazilik onurumuzu alıp madalyalarımızı gururla taşıyacağız.”

18-03/08/screenshot_1.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN