Mardin Derik'te kayyum atanan kaymakama bombalı saldırı | Son dakika haberleri

Mardin Derik'te kayyum atanan kaymakama bombalı saldırı | Son dakika haberleri

Terör örgütü PKK Mardin'in Derik ilçesinde belediyeye kayyum atanan kaymakamı hedef aldı. Kaymakamlığın yakınında teröristlerin bombalı salıdırısında Kaymakam Muhammed Fatik Safitürk ile 2 polis koruması ve 2 sivil yaralandı. Safitürk Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay yerine ambulanslar sevk edilirken, teröristlerle güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığı öğrenildi.

Mardin Derik'te Kaymakamlık binası yakınlarında patlama meydana geldi. Olay yerine ambulanslar sevkedilirken, yaralıların da olduğu bildirildi.

Derik Belediyesi'ne kayyum atanan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün de saldırıda hafif yaralandığı belirtildi. 2 koruma polisi ve 2 sivil de saldırıda yaralandı. 

ROKETATARLI SALDIRI

Alınan bilgiye göre, Kale Mahallesi'ndeki Derik Kaymakamlık binasına PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda, binada bulunan Kaymakam Safitürk ile 2 kişi yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince Kızıltepe Devlet Hastanesine kaldırıldı. Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Patalmanın ardından güvenlik güçleri ile teröristler arasında çatışma çıktığı öğrenildi.

MARDİN VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İlk belirlemelere göre terör örgütü PKK’nınsaldırısı saat 12.10’da, Kaymakam Muhammet Safitürk’ün makam odasını hedef aldı. Patlamanın hemen ardından Kaymakamlık binasına çok sayıda güvenlik görevlisi ve sağlık ekibi sevk edildi.

Saldırıda, Derik Belediyesi’ne eylül ayında kayyum olarak da atanan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk ile birlikte 3 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla Derik ve Kızıltepe’deki devlet hastanelerine götürülerek tedaviye alındı.

SAĞLIK BAKANLIĞI: YARALI KAYMAKAM DİYARBAKIR'A NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakanlığı yetkilileri,saldırıda yaralanan Derik Belediyesi'ne kayyum olarak atanan kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ ün Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine nakledildiğini bildirdi. Safitürk’ ün ilk tetkik ve tedavisinin ardından gerektiğinde hazır halde bekletilen uçak ambulansla Ankara’ya naklinin planlandığı belirtildi.

Güvenlik güçleri çevredeki tüm yolları kapatarak operasyon başlattı.

VALİ ZİYARET ETTİ

Vali Yaman, Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi gören Kaymakam Safitürk'ü ziyaret etti.

Safitürk'ün durumu ile ilgili hastane yetkililerinden bilgi alan Yaman yaptığı açıklamada, Derik Kaymakamlığına terör örgütü tarafından saldırı gerçekleştirildiğini anımsatarak, "Teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek." dedi.Teröristlerin yakalanması için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

16-11/10/38181a2e-dbe8-459a-91c7-d8fa0416c103.jpgDerik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk, (sağdaki) saldırıda yaralandı. 

Polis ekipleri de patlamanın olduğu noktada güvenlik önlemleri aldı.

SALDIRIDA YARALANAN KAYMAKAMIN ARŞİV GÖRÜNTÜLERİ

Yaralı Derik Kaymakamı'nın belediye faaliyetleriyle ilgili yaptığı son paylaşım.

16-11/10/d8a0da6e-b51d-4fb7-bd42-623f9e41e248.jpg

16-11/10/1077a02a-9c62-4668-aee0-fa6952bebe08.jpg
Kaymakamın Safitürk, PKK'nın hendek terörü başlattığı dönemde birçok kez saldırıya uyğramıştı. 

AYRINTILAR BİRAZDAN...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN