Marka marka kış lastiği kampanyaları - Kış lastiği zorunlu olan iller

Marka marka kış lastiği kampanyaları - Kış lastiği zorunlu olan iller

Kış yüzünü gösterdi. 1 Aralık'tan itibaren kış lastiği zorunlu olacak. Peki en ucuz kış lastiği kampanyaları hangileri? Hangi illerde kış lastığı takmak zorunlu? Kış lastiği takmamanın cezası ne? Tüm kış lastiği kampanyalarını tam liste haberimizde.

Kış lastiği takmak hayat kurtarır. Kış lastiği ülkemizde ticari araçlar için zorunlu. Peki kış lastiği en ucuz nereden alınır? Kış lastiği kampanyaları, kış lastiği fiyatlarını haberimizde sizler için derledik. Ayrıca kış lastiği takmanın zorunlu olduğu illeri, kış lastiği takmamanın cezasını da haberimizden bulabilirsiniz. 

Kış lastiği ne zaman zorunlu olacak?

Türkiye'de 2012'de yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, kış şartlarına uygun olmayan kar lastiği yani kış lastiği takmayanların yola devam etmelerine izin verilmiyor. Kış lastiği takması gerektiği halde bunu yapmayan sürücülere 519 TL ceza kesiliyor. Unutmayın kış lastiği hayat kurtarır. Bu yıl 1 Aralık'tan sonra kış lastiği takmak ilgili yönetmelikte geçen araçlar ve iller için zorunlu olacak. 

Uygulamanın hayat kurtarması ya da kazaları önlemesinin dışında büyük bir faydası da var. Kış lastiği takmadığı için yolda kalan araçlar otobanlarda trafiğin tıkanmasına neden oluyor. Eğer kış lastiği takarsanız başka insanların yolda kalmasını da önlemiş olursunuz. Tabi şimşekleri üzerinize çekmekte ve cezadan da kurtulursunuz. 

Kış şartlarına özel denetim

Emniyet Genel Müdürlüğü de kış şartlarında karayollarında araç kayması sonucu yaşanan trafik kazalarını önlemek ve minimuma indirmek için yeni bir program başlattı. Genel Müdürlük tarafından merkezden takip edilen denetimler, 16-20 Aralık tarihleri arasında 54 ilde yapılacak. Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri il merkezinde en az iki noktada, ilçe merkezlerinde ise en az bir noktada günde 2 saat süre ile Kış Lastiği Denetimi yapacak.

Para cezalarına dikkat

Yapılacak denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunun 30/1-a maddesine göre 77 lira İdari Para Cezası kesilecek. İkinci kez yakalanan araçlar ise trafikten men edilecek.

Kış/kar lastiği fiyatları ne kadar- 2015 kampanyaları

Continental Kış Lastik Kampanyası

Continental firması "KDV’si Bizden Kampanyası" ile kış hazırlığına başlayan Maximum Kart sahiplerine Aralık ayı sonuna kadar peşin fiyatına 9 taksitle satış yapıyor. 

Bridgestone Lastikler

Bridgestone Blizzak LM32, spor otomobil ve performans sedan kullanıcıları için zorlu kış koşullarında araç ve yol hakimiyeti sunmak amacıyla Bridgestone’un üstün mühendislik anlayışını kullanarak geliştirdiği kış lastikleridir. Başlangıçta piyasaya Aston Martin Rapide’nin 4 kapılı spor modelinde kullanılmak üzere üretilen Bridgestone Blizzak LM32, sonrasında ürün gamına geniş yelpazede farklı ebatları eklenmesiyle kullanıcı kitlesini genişletmiştir.

Bridgestone lastikler kış perakende satış fiyat listesi

Pirelli Kış Lastik Kampanyaları

Pirelli Yetkili Satıcılarından 01 Kasım 2014 – 31 Aralık 2014 tarihleri arasında 4 adet otomobil, SUV (4×4) veya hafif ticari araç kış lastiği alanlar, anında Kışa Hazırlık Paketi kazanıyor. KDV’nin de Pirelli tarafından ödendiği kampanya kapsamında, World’e özel 8 taksit fırsatı da sunuluyor. Pirelli mevsime uygun lastik kullanımının güvenlik açısından önemine dikkat çekiyor. 4 adet otomobil, SUV (4×4) veya hafif ticari araç kış lastiği alanlar, Pirelli’den anında kışın ihtiyaç duyacakları malzemeleri içeren Kışa Hazırlık Paketi kazanıyor. KDV de Pirelli’den. Üstelik World’e özel 8 taksit fırsatıyla. Kışa hazırlık paketi içeriği; eldivenli buz kazıyıcı, mikrofiber çok fonksiyonlu bez, kar ve buz çözücü sprey, buğu önleyici sprey, konsantre antifrizli cam suyu. Kampanya 01 Kasım – 31 Aralık tarihleri arasında, kampanyaya katılan Pirelli Yetkili Satıcı’larında geçerlidir ve stoklarla sınırlıdır.

Pirelli fiyatları için markanın sitesini ziyaret ediniz.

Dunlop Kış Lastikleri kampanyası

Dunlop SP Winter Sport 3D, sektördeki 125 yıllık tecrübesini üstün mühendislik çalışmalarıyla birleştirerek ürünlerine yansıtan Dunlop’un kompakt araçlardan SUV’lere kadar geniş bir araç aralığı için geliştirdiği ultra yüksek performans kış lastiğidir. 2010 ve 2011 yıllarında Auto Bild’in 4×4 kış lastiği testlerini liderlikle tamamlayan Dunlop SP Winter Sport 3D, benzersiz teknik özellikleriyle kullanıcılara zorlu kış koşullarında keyifli, konforlu ve emniyetli sürüş imkanı sunmaktadır.

Dunlop fiyatları için firmanın sitesine bakabilirsiniz.

Lassa Kış Lastikleri kampanyası

Türkiye’nin en büyük otomobil lastiği üreticilerinden olan Lassa, sürücülere artık yaz lastiklerine geçmelerini öneriyor. Havalar ısındıkça yaz lastiklerinizi takmanız hem siz hem de lastikleriniz için en iyisi olacaktır. Kış lastikleri kış koşullarına çok daha uygunken, yaz lastikleri sıcak havalarda daha yüksek performans sergilemek üzere tasarlanır. Yaz lastiklerine zamanında dönmek sadece üstün performans sağlamakla kalmaz, aynı zamanda yakıt tüketimini düşürür ve düzensiz yıpranmaya karşı daha dirençli olduğundan sırt desenlerinden kaynaklanan gürültüyü de azaltır.

Lassa kış lastikleri fiyat listesi için firmanın sitesini ziyaret ediniz.

Michelin Kış Lastikleri kampanyası

Michelin lastik seçme aracıyla doğru otomobil lastiklerinin seçilmesi sadece birkaç dakika almaktadır. Tek yapmanız gereken, ebat veya otomobil modelini girmek. Lastik seçme aracı lastikleri otomobil modeli veya ebata göre filtrelemenize olanak sağlamaktadır.

Goodyear Kış Lasikleri kampanyası

Dünyanın lider lastik üreticilerinden Goodyear, yeni nesil kış lastiği UltraGrip 9’u, 50’nin üzerinde kritere göre değerlendirip, 600’den fazla teste tabi tuttuktan sonra tüketicileriyle buluşturuyor. TÜV SÜD Automotive tarafından Ocak 2014’te yapılan ve UltraGrip 9’un önde gelen üç rakip lastiğin ortalama performanslarının karşılaştırıldığı teste göre; Goodyear’ın yeni kış lastiği UG9, karda yüzde 4 daha kısa fren mesafesi ve yüzde 4 daha iyi yol tutuşu sağlıyor.

BMW Kış Jant ve Lastik Kampanyası

Orijinal BMW kış jant-lastik setleri 2014/2015. Yağmurda, karda, soğukta sürüş özgürlüğünüzü güvence altına almak sizin elinizde. 20 Ekim 2014 – 28 Şubat 2015 tarihleri arasında Borusan Otomotiv Yetkili Servisleri’nden randevu alarak BMW orijinal kış jant-lastik setlerindeki fiyat avantajlarından faydalanabilirsiniz. BMW ve lider lastik üreticilerinin ortak çalışması sonucu geliştirilen ve BMW’nizin gövdesine uygun tasarlanan bu lastikler, sizin için ideal bir sürüş sağlıyor. Lastiklerin özel durumlara karşı uygunluğu, hem ıslak hem kuru yüzeylerde yoğun testlerden geçirilerek kanıtlandı. Eğer bir lastik BMW yol tutuşunu eksiksiz sağlayabiliyor ve BMW kriterine uygunluğu testlerle kanıtlanıyorsa BMW yıldız logosunu hak ediyor demektir.

Mercedes-Benz Orijinal Kış Jant-Lastik Setleri Kampanyası

Mercedes-Benz Orijinal Kış Jant-Lastik Setleri ile kışa %25 daha avantajlı hazırlanın. Aracınıza mükemmel uyum sağlayan ve %25 fiyat avantajlarıyla* sunulan orijinal Mercedes-Benz jant ve lastik setleri, en üst seviyede güvenlik, ekonomik yakıt tüketimi ve eşsiz bir kalite sunmasının yanısıra, çekici tasarımlarıyla aracınıza yepyeni bir görünüm kazandırır. 4 adet jant ve lastik alımında %25 indirim. Ücretsiz detaylı sonbahar/kış kontrolü. 100 TL değerinde BP yakıt çeki hediye.

Kampanya Koşulları: • Tavsiye edilen KDV hariç perakende satıs fiyatlarıdır. Jant-lastik sökme/takma, balans ve montaj isçilik ücretleri, jant göbek kapakları hariçtir. • Fiyatlar, 1 € = 3 TL baz alınarak hesaplanmıstır. Nihai fiyatlar, fatura tarihindeki güncel TCMB Euro satıs kuru üzerinden hesaplanacagı için degisebilir. • Mercedes-Benz Türk A.S. ek bir bildirim yapmadan kampanya kosullarını degistirme hakkını saklı tutar. • Kampanya, kampanyaya katılan bayilerimizde 01.10.2014 ve 31.03.2015 tarihleri arasında geçerli olup, stoklarla sınırlıdır.

Mercedes-Benz Orijinal Kış Jant-Lastik Setleri Fiyatları için ilgili firmların sitesine bakınız...

Honda Kış Lastiği Kampanyası

Honda kış lastiği kampanyası kapsamındaki Honda yetkili servislerinde, 4 adet Goodyear marka kış lastiği ve metal jant 1.475 TL yerine 945 TL fiyat ile Honda müşterilerine sunuluyor.

Kampanya Koşulları: • Kampanyamız stoklarla sınırlıdır. • Kampanyamız tüm Civic Sedan modelleri ile uyumlu 4 adet Goodyear marka 91H ULTRA GRIP 8 MS model kış lastiği ve 15” metal jantlar için geçerlidir. • Jant kapağı ve bijonlar kampanyaya dahil değildir. • İlanda kullanılan görsel ile satın alınan model farklılık gösterebilir. • Honda Türkiye A.Ş. sunmuş olduğu avantajların içeriğini değiştirmek ve tümünü ya da bir kısmını yürürlükten kaldırma hakkını saklı tutar. • EC 715/2007 ölçüm metodunda, ideal şartlarda elde edilen test değerlerine göre Civic Sedan CO2 emisyonu (gr/km) 154-157, birleşik yakıt tüketimi 6.7- 6.8 lt/100 km değerlerindedir. ​• Kampanya hakkındaki detaylara Honda Yetkili Satıcıları aracılığı ile ulaşabilirsiniz.

Petlas Kış Lastikleri kampanyası

Petlas Velox Sport PT741, lüks sedan ve spor otomobiller için özel olarak geliştirilmiştir. Direksiyon hassasiyeti, üstün kavrama ve kısa fren mesafesi ile sürücüye güven veren Petlas Velox Sport PT741, sağladığı konfor ve yakıt tasarrufu ile iyi bir lastikte olması gereken tüm özellikleri taşımaktadır. Araçlarını limitlerde kullanmayı seven adrenalin tutkunları için özel olarak geliştirilen Petlas Velox Sport PT741, yüksek hızlarda sağladığı kontrol ve güvenlikle sürüş keyfini en üst seviyelere taşımaktadır.

Hankook Kış Lastikleri kampanyası

Hankook Winter I’cept RS W442, dünyanın en büyük lastik üreticilerinden olan Güney Koreli lastik devi Hankook, tarafından binek araç, sedan ve MPV (çok amaçlı araç) sürücülerine kış koşullarında mükemmel sürüş ve maksimum emniyet sunmayı amaçlayarak tasarlanmış yüksek performans kış lastikleridir. En son teknolojiyle, karlı ve buzlu zeminlerde daha güçlü kavrama ve yol tutuş performansı kazandırılarak tasarlanan Hankook Winter I’cept RS W442, soğuk kış aylarında güvenli ve konforlu sürüş imkanı sağlamaktadır. Yüzde 14 oranında arttırılmış yoğunluktaki çentikli yapı ve optimize edilmiş kesit analiz teknolojisi uygulanarak lastiğe kar ve buz üzerinde üstün yol tutuş özelliği kazandırılırken düşük yuvarlanma direnci ise yakıt verimliliğini arttırmakta ve karbondioksit emisyonunu düşürmektedir. Hankook Winter I’cept RS W442’nin tasarımındaki optimize perde sıklığı ise (Pitch Sequence) gürültü düzeyini düşürmekte ve kullanıcılara akıcı ve rahat sürüş keyfi sunmaktadır. Özellikle düşük yakıt tüketimi ve üstün yol tutuş özellikleri kullanıcı memnuniyetini arttırmakta ve lastik otoriteleri tarafından kış lastiği kategorisinde tavsiye edilmesine neden olmaktadır.

Yedek lastik de kış lastiği olmalı

Seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması zorunludur. Yapılan denetimlerde aynı dingil üzerinde içte yer alan lastiklerde (M+S) işaretinin okunamaması halinde sırt deseninin kış lastiğine uygunluğu kontrol edilecektir. Lastiklerin kaplama yapılarak kullanılması halinde lastik omuzlarında (M+S) işareti olsa dahi sırt deseninin kış lastiğine uygun olması zorunludur.

Kış lastiği takılmasının zorunlu olduğu iller

AFYONKARAHİSAR

AĞRI

AMASYA

ANKARA

ARTVİN

BİLECİK

BİTLİS

BOLU

BURDUR

BURSA

ÇANKIRI

ÇORUM

DENİZLİ

EDİRNE

ELAZIĞ

ERZİNCAN

ERZURUM

ESKİŞEHİR

GÜMÜŞHANE

HAKKARİ

ISPARTA

İSTANBUL

KARS

KASTAMONU

KAYSERİ

KIRKLARELİ

KIRŞEHİR

KOCAELİ

KONYA

KÜTAHYA

MANİSA

MUŞ

NEVŞEHİR

NİĞDE

SAMSUN

SAKARYA

SİVAS

TEKİRDAĞ

TOKAT

TUNCELİ

UŞAK

VAN

YOZGAT

ZONGULDAK

AKSARAY

BAYBURT

KARAMAN

KIRIKKALE

BATMAN

ŞIRNAK

ARDAHAN

IĞDIR

KARABÜK

DÜZCE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN