Marmaris'teki kazada acı detaylar ortaya çıktı: Anneler günü için yola çıktılar, son anda bindi...

Marmaris'teki kazada acı detaylar ortaya çıktı: Anneler günü için yola çıktılar, son anda bindi...

Marmaris'ten üzücü bir son dakika haberi geldi... İzmir'in Buca ilçesinden Anneler Günü etkinliği için Marmaris'e giden tur midibüsü virajı alamayınca uçuruma yuvarlandı. Muğla Valisi Amir Çiçek kazada 24 kişinin öldüğünü, 10 kişinin de yaralandığını açıkladı. Feci kazada hayatını kaybeden ve yaralananların çoğu kadın ve çocuklardan oluşuyor. Kaza tüm yurtta büyük üzüntü yaratırken Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP genel Başkanı Kılıçdaroğlu başsağlığı mesajları yayınladılar. Başbakan Yıldırım kaza hakkında yetkililerden bilgi alırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya Muğla'ya geldi.

İzmir'in Buca ilçesinden anneler günü etkinliği için yola çıkan 6 araçtan 03 FR 747 plakalı midibüs Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkisinde uçuruma yuvarlanarak, yaklaşık 15 metre aşağıdan geçen kara yoluna düştü. Bu sırada midibüs, yoldan geçen 35 AL 1645 otomobile de çarptı.

Feci kaza sonucu midibüsteki yolculardan 17'si olay meydana geldiğinde, 3'ü müdahale esnasında olmak üzere toplam 20 kişi olay yerinde, 4 kişi de hastanede olmak üzere toplam 24 kişi hayatını kaybetti. 1'i bebek 3'ü çocuk olmak üzere 10 kişi de ağır yaralandı.   

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Öte yandan kazada hayatını kaybeden ve ardından cenazeleri Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderilen 24 kişinin kimlikleri de belirlendi.

Kazada hayatını kaybeden kişilerin isimleri şöyle: Armağan Sertbaş, Fatma Sevindik, Nazlı Ceylan, Kemal Öksüz, Nesrin Öksüz, Habil Güler, Mükerrem Salcan, Ayşe Nur Namlıarkan, Hatice Güllü, Selda Altay, Serpil Kaldırımcı, Ayşe Kolcu, Mübeccel Dedeoğlu, Melisa Şele, Feray Akın, Zübeyde Çalık, Gülüzar Kılıç, Leman Kılıç, Cemile Sönmez, Münire Güler, Fermudiye Ay, Leyla Konakçı, Zeynep Öksüz ve Sultan Karadağ. 

YARALILARIN İSİMLERİNİ AÇIKLADI

Midibüste 34 kişinin bulunduğunu kaydeden Çiçek, kazada yaralanan Yasemin Namlı Arkan, Nazime Çiçek, Duygu Sertbaş, Bircan Kıran, Fatma Ecrin Ökten (12) ve Bahar Sinur'un, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, Beyzanur Hano (8) ve Cahide Güler'in Marmaris Devlet Hastanesinde, Simge Sinur (17) ve 10 aylık Nehir Sertbaş'ın Özel Yücelen Hastanesinde tedavilerinin sürdüğü, bebeğin hayati tehlikesinin bulunmadığı bilgisini paylaştı.

Çiçek, midibüste 3'ü erkek ve 31'i kadın olmak üzere 34 kişinin bulunduğunu ifade etti.

Hayatını kaybedenlerin bilgilerinin ellerinde olduğunu, kimlik tespitinin ardından cenazelerin yakınlarına teslim edileceğini aktaran Çiçek, bunun için Yerkesik mevkisindeki Adli Tıp Kurumu morgunda cumhuriyet savcıları eşliğinde çalışma yapıldığını anlattı.

ANNELER GÜNÜ İÇİN GELİYORLARDI

Vali Çiçek, grubun Anneler Günü için bir gece kalmak üzere İzmir Buca'dan yola çıktığının bilindiğini, grubun Pazar gününü Marmaris'te geçirdikten sonra dönmeyi planladıklarını söyledi. Grubun daha önce de bölgeye benzeri turlar düzenlediğini ve gruptakilerin birbirlerini tanıyan komşular olduğunu ifade eden Çiçek, aracın tur şirketine bağlı olmadığını vurguladı. Çiçek, "Bu araç şirkete bağlı değil. Bildiğimiz ticari araç. Arkadaşlar gerekli kontrollerini yaptılar. Bir sıkıntı bulmadılar. Bir şirket değil de kişilerin kendilerinden kiralayarak sağladıkları bir araç." dedi.

VALİ ÇİÇEK: BÜYÜK İHTİMALLE FRENİ BOŞALMIŞ

Muğla Valisi Amir Çiçek trajik kaza sonrasında yaptığı açıklamada 24 kişinin yaşamını yitirdiğini, 10 kişinin de yaralandığını belirtti.

Çiçek basın toplantısında, Armağan Serttaş yönetimindeki 03 FR 747 plakalı tur midibüsünün Sakargeçidi mevkisinde 12.10 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle virajı alamayarak, bölünmüş yoldaki beton ve yol kenarındaki çelik bariyerlere çarpıp yaklaşık 30 metreden uçuruma yuvarlandığını söyledi. Çiçek, midibüsün yoldan çıkmasının ardından düştüğü noktada 35 AL 1645 plakalı araca da çarptığını belirterek, bu araçta sadece hasar meydana geldiğini, otomobildekilerin yaralanmadığını söyledi. 

CENAZELER AİLELERE TESLİM EDİLMEYE BAŞLANDI

Feci kazada yaşamını yitiren 24 kişinin cenazesi, Adli Tıp Kurumundaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edilmeye başlandı.

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Adli Tıp Kurumuna gelerek kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Piriştina, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kaza nedeniyle Buca'ya, İzmir'e ateş düştüğünü söyledi. Cenazelerin, Muğla Büyükşehir Belediyesinin imkanlarıyla İzmir'e götürmeye başlandığını bildiren Piriştina, "Hastanedeki yaralılarımızı da ziyaret edeceğim. Umarım onlardan iyi haberler alırız. Kadınlarımız, çocuklarımız canlarımız gitti. Sözün bittiği yerdeyiz. Başımız sağolsun." dedi.

Piriştina, yaklaşık 2 saat içerisinde tüm cenazelerin yola çıkarılmış olacağını kaydetti. Defin için planlama yapmadan ailelere danışmak istediklerini belirten Piriştina, talep olursa mümkün olduğunca toplu bir defin ve cenaze töreni düzenlemek istediklerini ifade etti.

Öte yandan kazada hayatını kaybedenlerin eşyaları Adli Tıp Kurumu önündeki yakınlarına teslim edildi.

 

BAŞBAKAN BİLGİ ALDI BAKAN KAYA MUĞLA'DA

Elim kaza sonrası Başbakan Binali Yıldırım yetkilileri arayarak konu hakkında detaylı bilgi alırken Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Muğla'ya geldi. Hava yoluyla Dalaman Hava Limanına inen Bakan Kaya'nın önce Marmaris'te tedavileri süre yaralıları ziyaret edeceği, ardından kaza mahallinde incelemelerde bulunacağı ve son olarak Muğla'daki yaralıları hastanede ziyaret edeceği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU'DAN BAŞSAĞLIĞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.               
CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, kazada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralananlara da acil şifalar dileğinde bulundu.    

17-05/13/5916de722269a220dc917f33.jpg

ANNELER GÜNÜNÜ KUTLAMAYA GİDİYORLARDI

Muğla Valisi Amir Çiçek yaptığı açıklamada, kazada 17 kişinin öldüğünü 13 kişinin yaralandığını söyledi. 

Yüksel, kazanın virajlı ve dik yolların olduğu Sakar mevkinde meydana geldiğini, olay yerine 5 ambulans gönderildiğini ve yaralılara müdehale edildiğini belirtti. Bu açıklamadan sonra durumu ağır olan yaralılardan 7'si daha hayatını kaybetti. Yaralı sayısı 10. 

ÇOĞU KADIN VE ÇOCUK

Tur otobüsündeki yolcuların çoğunun kadın ve çocuk olduğu öğrenildi. Kaza yerine çok sayıda ambulansın yanı sıra itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 03 FR 247 plakalı minibüste turist olmadığı öğrenildi. Aracın bu sabah İzmir Buca'dan Marmaris'e gitmek üzere yola çıktığı bilgisi paylaşıldı.  Ölenlerden 2'sinin çocuk olduğu öğrenildi.  

TOPLAM 42 YOLCU VARDI

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar yaptığı açıklamada, "İzmir bölgesinden gelen bir grubun Sakar bölgesinde üst yoldan alt yola düştüğün bilgisi geldi. Durum vahim, çok sayıda can kaybı var. Toplam 32 yolcunun olduğu bana bildirildi. Bu yol Akyaka'ya inen, emniyetli, güvenli bir yoldur. Kazanın sürücü hatasından kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.

Öte yandan, kazanın olduğu bölgede yol çift şeritli olarak trafiğe kapatıldı. Bölge, vatandaşların izdiham yaratması nedeniyle 1 kilometrelik güvenlik şeridine alındı.

ANNELER GÜNÜ İÇİN AKKAYA'YA GİDİYORLARDI

Kaza yapan araçta bulunan, çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşan grubun Anneler Günü kapsamında bu sabah saatlerinde İzmir Buca'dan, Akyaka'ya gitmek üzere hareket ettikleri öğrenildi. Hürriyet internet sitesinden Burcu Şen'in haberine göre Turun Murat Ceylan adında bir kişi tarafından organize edildiği, grubun 2 araçla Marmaris'e doğru yola çıktı belirtildi. Organizatör Murat Ceylan'ın eşi Nazlı Ceylan'ın da ölenler arasında olduğu, Nazlı Ceylan'ın Aydın Çine'deki molada diğer midibüsten inerek kaza yapan araca bindiği ifade edildi.      

MUHTAR ANLATTI

Marmaris'te kaza geçiren tur otobüsünün İzmir Buca Yaylacık Mahallesi'nden yola çıktığı öğrenildi. Yaylacık Mahallesi Muhtarı Necdet Demirel "Bu bir firmanın yaptığı tur değil. Daha önce de eşimle biz de gitmiştik. Hatta geçen hafta eşim Tire'ye gitti. Bu gezi için de yazıldı. Ben sonradan gitme dedim vazgeçti. Akyaka'ya gidiyorlardı. Biz de daha önce gitmiştik. Hanımlar her hafta böyle bir tur düzenleyip sabah gidip akşam dönüyordu. Bu hafta da anneler günü münasebetiyle düzenlediler. Çok üzgünüz" dedi. 

BALKAN GÖÇMENLERİ AĞIRLIKTA

Mahallede daha çok Balkan göçmenleri bulunuyor. Tur otobüsünün hareket ettiği Buca ilçesi Yaylacık Mahallesi'ndeki Yaylacık Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür Dayanışma Derneği önünde hareketlilik yaşanıyor. Buca Kaymakamlığı'nda oluşturulan kriz masasında vatandaşlara kazayla ilgili bilgilendirme yapılıyor. Öte yandan Muğla'ya gitmek üzere de kaymakamlık önünden bir otobüsün hareket edileceği belirtildi.

DERNEK AÇIKLAMA YAPTI

İzmir’den Muğla’ya Anneler Günü gezisi için hareket eden ve 23 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrası Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından sosyal medya hesapları üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada tur organizasyonunun dernekleriyle bir bağlantısı olmadığı, gezinin mahalle sakinleri tarafından bireysel olarak yapıldığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Anneler Günü arefesinde Anneler Günü gezisi için İzmir’den Muğla’ya hareket eden bir tur otobüsünün Muğla’nın Sakar Geçidi rampasında inerken uçuruma düşmesi sonucu 23 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı. Ölü sayısının artmasından endişe edilen kazayla ilgili olarak isimleri geçen Selanik Türkleri ve Buca Yaylacıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaparak gezinin kendileriyle bir alakası olmadığı ve mahalle sakinleri tarafından bireysel olarak gerçekleştirildiği kaydedildi. Yaylacık Pazar yerinden hareket eden tur otobüsünde dernek üyesi kadınların da olduğu öğrenildi.

Açıklamada şöyle denildi:

"Mahalle sakinleri tarafından bireysel olarak düzenlenen Muğla Marmaris gezisinde hayatını kaybedenler için İzmir Valisi, Buca Kaymakamlığı ve Belediye başkanın olduğu kriz merkezi oluşturulmuştur. Olay yerine ulaşmak isteyenler için valilik tarafından araçlar temin edilecektir. Bilgi için derneğimize başvurabilirler."

FREN PATLADI İDDİALARI ARAŞTIRILIYOR

Muğla'da 23 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili Muğla Valisi yaptığı açıklamada, kazanın fren patlaması sonucu meydana geldiği yönündeki iddiaların araştırıldığını belirterek, valilikte birim kurulduğunu ifade etti.

Bölgede cumhuriyet savcıları, güvenlik görevlileri, uzmanlar ve doktorların çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Vahim bir kaza, ölümcül bir kaza olduğu için ne kadar kurtarabilirsek o bizim için önemli. Arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Yaralıların durumu ağır olanlar var. Hastaneye henüz geçemedim inşallah kurtulurlar. Kimlikler tespit edilsin en yakınlarına yardımcı oluyoruz, valilikte birim kurduk. Yaralılar da inşallah kurtulur diyorum ama kimlikler henüz kesinleşmedi. Hastanelerden yaralı yakınlarına bilgi verilecek. Tabii konu bir taraftan adli bir konu. Ben izindeydim, izinden dönüyorum şu anda. Ankara'ya gidiyordum yoldan döndüm."

17-05/13/5916de6f2269a220dc917f2d.jpg

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanı Erdoğan  kazayla ilgili yaptığı açıklamada, "Muğla'nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar temenni ediyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum" dedi.

17-05/13/5916de6f2269a220dc917f2f.jpg

'BUCALI HEMŞERİLERİMİZİ KAYBETTİK'

Haberi alır almaz mahalleye giden Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina yaptığı açıklamada "Acımız çok büyük.. Elim bir trafik kazasında çok sayıda Bucalı hemşehrimizi kaybettik.Buca, İzmir ve Muğla'da tam bir seferberlik halinde yaralıların ve hayatını kaybeden hemşehrilerimiz ile ilgili bilgi almaya çalışıyoruz.Doğru ve net bilgiler aldıkça sizlerle buradan paylaşacağız. Kazada hayatını kaybeden hemşehrilerimize Allah'tan rahmet  diliyorum" mesajını paylaştı. Yaylacık Mahallesi'nde daha önce de turlar düzenleyen bir kadının girişimiyle bir araya gelen kadınların 2 midibüsle yola çıktığını anlatan Piriştina, "Vatandaşlar endişe içinde yakınlarından haber almaya çalışıyor. Bizler de yardımcı olmaya çalışıyoruz. Otobüste kimler vardı, öğrenme çabası içindeyiz. Başımız sağ olsun" dedi.

17-05/13/5916df1a2269a220dc917f46.jpg

Öte yandan, İzmir Valisi Erol Ayyıldız da Yaylacık'taki derneğe giderek burada toplanan vatandaşlara başsağlığı dileklerini iletti.  

17-05/13/5916de752269a220dc917f35.jpg

MUĞLA/DHA 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN