Medvedev: Moskova ve Ankara arasındaki Suriye diyaloğunu yeniden başlattık

Medvedev: Moskova ve Ankara arasındaki Suriye diyaloğunu yeniden başlattık

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Moskova ve Ankara arasındaki Suriye diyalogunu yeniden başlattıklarını ifade etti.

Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından değerlendirmelerde bulunan Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Moskova ve Ankara arasındaki Suriye diyalogunu yeniden başlattıklarını belirtti.

Sputnik'in haberine göre Medvedev, insani yardım ve terörle mücadele gibi konularda Ankara ve Moskova arasında iyi bir iletişim kurulduğunu vurguladı.

‘DİYALOG YENİDEN KURULDU VE TAM KAPASİTEYLE DEVAM EDİYOR’

Rusya Başbakanı, "Bu tür bir diyalog çok faydalı. Kısa bir süre önce iki ülke arasında diyalog yoktu. Ancak şu anda diyalog yeniden kuruldu ve tam kapasiteyle devam ediyor. Terör tehdidiyle ilgili ortak anlayışa sahibiz. Diyalogun devam edeceğinden eminim" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN PUTİN GÖRÜŞMESİ

Medvedev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki görüşmenin 2017 yılının ilk yarısında yapılmasının planlandığını açıkladı.

Medvedev, "Gelecekte nasıl çalışacağımızın belirlendiği belgelerde yer alan projelerin hazırlık sürecini hızlandırma konusunda anlaştık. 2017 yılının ilk yarısında Putin ve Erdoğan'ın katılımıyla yapılması planlanan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için gerekli tüm belgelerin hazırlanması yönünde de karar aldık" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN