Mehmet Görmez, Kur'an kursunda dövilen çocuğu ağırladı: Hayat boyu dostumsun

Mehmet Görmez, Kur'an kursunda dövilen çocuğu ağırladı: Hayat boyu dostumsun

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Türkiye’yi ayağa kaldıran Kur’an kursunda dayak skandalının mağduru A.D. ile buluştu. Şiddet gören A.D.’nin şahsında tüm çocuklardan özür dileyen Görmez “Hayatım boyunca artık sen benim dostumsun, arkadaşımsın. Biz, çocuklarla arkadaş olmuş bir peygamberin ümmetiyiz” dedi.

Türkiye, Sakarya’da Erenler Çaybaşı Yatılı Kuran Kursu’nda görevli Şükrü Yılmaz’ın 13 yaşındaki A.P.’yi terlikle döverken çekilen görüntüleriyle ayağa kalkmıştı. Olayla ilgili hemen soruşturma başlatılırken, dün de Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, darp edilen A.P. ile makamında bir araya geldi. Buluşmada Görmez, çocuğun şahsında Türkiye’deki tüm çocuklardan özür diledi.

Görmez mağdur A. P.’ye “Hayatım boyunca artık dostumsun, arkadaşımsın” dedi. Buluşmada Hazreti Muhammed’in çocuklarla ilişkilerinden örnekler veren Görmez şöyle konuştu: “Biz, çocuklarla arkadaş olmuş, her çocuğa büyük muamelesi göstermeyi öğreten bir peygamberin ümmetiyiz. Secdeye eğildiğinde sırtına çocuk bindi diye secdesini uzatan bir peygamberin ümmetiyiz.

Çocuk ağladı diye namazı çok hızlı kılan, kıldıktan sonra da ‘Anne yüreği bu çocuğun ağlamasına dayanmaz’ diye ‘Namazı hızlı kıldım’ diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Biz, 10 yaşında Hazreti Enes’le arkadaş olmuş, 10 sene beraber yaşadığı halde bir defa azarlamayan bir peygamberin ümmetiyiz.

Onun için ben gerçekten çok üzgünüm.” ‘Hocanın dövdüğü yerden gül biter’ sözünü doğru bulmadığını vurgulayan Görmez “Hayır, gül bitmez. Her çocuğumuzu gül kabul edip, hiçbir dikenin o güle bulaşmaması için çalışacağız. Çocuklarımızı sevgiyle eğiteceğiz. Bütün kurslarımızın müfredatı, programı gözden geçirilmiştir. Bütün eğitimcilerimizin, pedagojik formasyona sahip olmaları için çok büyük özen gösterdik. Bir açık üniversite gibi sürekli hizmet içi eğitim programlarımıza arkadaşlarımız tabi tutulmaktadır” ifadelerini kullandı. Kur’an kursunda görevli Şükrü Yılmaz’ın 13 yaşındaki A.P.’yi terlikle döverken çekilen görüntüler sosyal medyada yer almış, büyük tepkiye neden olmuştu. İnfial yaratan olayın ardından Sakarya Cumhuriyet Savcılığı, hem görevli Şükrü Yılmaz hakkında hem de konuyu kendilerine bildirmeyen müftülük görevlileri hakkında soruşturma başlatmıştı. Daha sonra gözaltına alınan Yılmaz, ‘çocuğa eziyet etmek’ suçundan mahkemece tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN