Meksika'da 8 büyüklüğünde deprem

Meksika'da 8 büyüklüğünde deprem

ABD Jeoloji kurumu Meksika'da ilk belirlemelere göre 8 büyüklüğünde deprem olduğunu bildirdi. Deprem'in merkez üssünün güney sahilindeki Pijijiapan kasabasının 123 kilometre güneybatısı olduğu ve 33 kilometre derinlikte gerçekleştiği duyuruldu.

Sarsıntıdan dolayı bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanırken, merkez üssünden 1000 kilometre uzaklıktaki başkent Mexico City'de dahi insanların binaları boşaltarak sokaklara çıktığı gözlemlendi.

17-09/08/d.Jpeg

İKİ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Meksika İçişleri Bakanı ilk gelen bilgilere göre depremde 2 kişinin öldüğünü bildirdi.

Meksika Halk Koruma Merkezi, depremin 1985 yılında meydana gelen ve en az 5 bin kişinin hayatını kaybettiği 8 büyüklüğündeki depremin ardından ülkeyi vuran en büyük deprem olduğunu bildirdi.

17-09/08/dep1.jpg

6 ÜLKE İÇİN TSUNAMİ ALARMI

Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi "geniş çaplı tsunami dalgaları olası" açıklaması yaptı. Tsunaminin yıkıcı etkisi olabileceği uyarısında da bulunuldu.

Uyarı, Meksika, Guatemala, Nikaragua, Panama, Honduras ve Ekvador sahillerini kapsıyor. Hawaii, Guam ve diğer PAsifik adaları için de tehlike değerlendirmesi sürmekte.

Başkent sakinleri, panik içinde evlerini terk ederek sokağa döküldü.  Depremde can ya da mal kaybı olup olmadığı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları bölgede büyük bir korku ve panik yaşandığını duyururken, depremin merkez üssünün Pijijiapan kentinin 123 kilometre güneybatısı olduğu belirtildi.

17-09/08/dep2.jpg

ABD DE KASIRGAYA HAZIRLANIYOR

Meksika ve komşu ülkeler depremin şokunu atlatmaya çalışırken ABD’de de Irma Kasırgası’na hazırlanıyor. Karayipler’de birçok adayı neredeyse yıkıp geçen ve en az 7 kişinin hayatını kaybettiği Irma Kasırgası’nın etkilerini minimuma indirmek için ABD’de önlem alınmaya başlandı. Florida’da birçok markette raflar boşalırken, stok yapan Floridalılar, suyun kesileceğinin açıklanmasının ardından şişe sulara adeta hücum etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN